A minap olvastam Kókuszos Lánynál Nigella édes bundás kenyerének ötletét, és mivel éppen nem tudtam mit is egyek aznap reggelire, így gyorsan össze is dobtam magamnak két szeletkét...:)
Én ugyan update kivitelben készítettem, de biztos ugyanilyen finom hagyományos kenyérből és cukorral készítve is...:)
Szerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, és laktató reggeli. Túl sok időt nem igényel, szerintem öt perc volt a sütéssel, mosogatással eltöltött idő.
Hozzávalók:
2 szelet update kenyér, 1 tojás, 1 ek. tejszín, kevés folyékony édesítőszer, 1 fél citrom reszelt héja, szóráshoz porédesítő, cukormentes meggylekvár, 1 kk. vaj.
Elkészítés:
A tojást a tejszínnel és az édesítővel kikeverjük, és mehet hozzá a citrom héja is. Majd a kenyeret belemártjuk, és kevés felforrósított vajon megsütjük mindkét oldalát. Porédesítővel megszórjuk és ízlés szerint lekvárt is adhatunk hozzá.
Nagyon finom lehet guszta!
VálaszTörlésHát rossz nem lehet! Guszta.
VálaszTörlésMi hol így, hol úgy esszük a bundás kenyeret. A felét fokhagymával a másik felét pedig baracklekvárral... nagyon finom mindkettő. Ez is csábító!
VálaszTörlésEzt a receptet lopom! ;)
VálaszTörlésFinomságokkal kényezteted magad... :)) Ezt most én is megreggelizném!! :P
VálaszTörlésKöszi. Próbáljátok ki így is, tényleg klassz.
VálaszTörlés