Bár már talán két hete készült nálunk ez a finomság, de most végre van egy kis lélegzetnyi időm, így végre ide a blogra is felkerülhet a recept.
Nagyon ritkán készítek madártejet, bár ennek nem igazán tudom az okát...:) Most a Párom és én is megkívántuk, főleg azok után, hogy a szülést követően a barátnőm egy jó nagy adaggal lepett meg a kórházban, ami különösen jól esett a nagy fáradságra, és kimerültségre...:)
Szóval itthon mi is elkészítettük a Párommal, és még azt sem győztük kivárni, hogy jól kihüljön, pedig a madártej hidegen az igazi...:)
Korábban azért nem készült nálunk sosem madártej, mert mindig azt gondoltam, hogy ez valami nagyon bonyolult, nagyon nehezen elkészíthető desszert. Aztán rájöttem, hogy ez nem így van, bár a habbal még kicsit hadilábon állok, de előbb-utóbb az is tökéletes lesz...:)
Hozzávalók:
1,5 l tej, 1 vaníliás pudingpor, 5 tojás, 10-10 dkg kristály és porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasszuk, és a sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, egy kevés tejjel és a vaníliás pudingporral. A tejet feltesszük főzni, majd jól elkeverjük benne a tojásos keverékünket. Addig főzzük, amíg be nem sűrüsödik, majd elzárjuk alatta a gázt. A fehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd forró vízben egy kanál segítségével habgaluskákat dőzünk belőlük. Kb. 2-2 percig főzzük mindkét oldalát.
Tálaláskor cukrozott kakaóporral díszítjük, és persze aki türelmes, és kibírja várni, az egy pár órára tegye hűtőbe fogyasztás előtt...:)
És a végére még mutatok Nektek egy-két képet a mi kis Tündérkénkről...:)
Mindig ilyen mosolygós, főleg ha jól teli a poci...:)
Mi kis angyalkánk...:)
Itt mutatja, hogy mennyire szeret minket...:)
Kis huncut...:)
A fürcsizést is imádjuk...:)
Így várta a Mikulást...:)
Cuki a gyerekecskéd! Gratulálok!
VálaszTörlésMadártejről:
Van benne némi korrigálni való, hogy még jobb legyen:
A habot a forró tejben főzzük ki, mert úgy finomabb.
Mivel a pudingokban mindenféle van azt sosem teszek bele, vagy simán, vagy némi étkezési keményítővel sűrítve készítem!
De édes ez a kis csöppség! Nagyon helyes kisbaba! Gratulálok hozzá! A madártej nagyon guszta, milyen szép sárga színe van! :o)
VálaszTörlésTündéri kisbabátok van :) A waiting santás rucija is imádnivaló :)A madártej készítést már régóta tervezem, most ismét előtérbe került a gondolat, hogy végre madártejet kéne ennem :)
VálaszTörlésDe aranyos:) Úgy látom mosolygós kisbaba:)
VálaszTörlésÉn sem készítem soha pudinggal a madártejet, és benne főzom ki a galuskákat is:) De hát ahány ház,, annyi szokás:)
Cuki kis baba.
VálaszTörlésÉn a habot egy mikrózható edényben verem fel jó keményre. 600W-on 1 perc alatt megfőzöm, és a kész krémbe szaggatom egy kanállal. Az alap madártejet én kevés liszttel sűrítem. általában, beleszaggatom a habgaluskákat kanállal. Nem régiben kókuszos pudinggal készült a madártej, de finom bármilyen ízűvel, mandulával, epressel, stb.
A madártej is nagyon guszta , de engem a kislányod jobban levett a lábamról!
VálaszTörlésGyönyörű kicsaj!!!!
Hát ez a kis tündibündi nagyon aranyos! Imádnivaló boldog kisbaba!
VálaszTörlésGuszta nagyon a madártej, de annyira cuki a kislányotok, hogy teljesen leragadtam a képeknél! :)
VálaszTörlésGyönyörű a picike:) Milyen kis nyugodt baba:) Nagyon szeretem én is a madártejet, én melegen is:)
VálaszTörlésMadártej nálunk is nagy kedvenc, de a babás képeknél többet időztem, nagyon édi :)
VálaszTörlésNagyon aranyos a kis lánykátok:) Már egész nagy :))
VálaszTörlésA madártej fincsi lehetett!
Édes kis csöppségetek van!:-) Nőjetek nagyra!
VálaszTörlésA madártejnél a vaníliás gőzölgő tejben főzöm a habgaluskát, egy perc egyik oldal, átfordít, egy perc másik, aztán lecsöpög szűrőbe. Próbáld majd tejben, meglátod jobb lesz, aztán sűrítsd be a tejet. Mindig tanulunk :-)
A madártej nálunk mindenki kedvence, mégis évente egyszer, ha elkészítem.
VálaszTörlésDe jó, hogy hoztál képeket a Csöppségetekről! Többször is végignéztem, tündéri!
Dóri is sokszor kért a szülés után madártejet. :-)Patrícia tüneményes kislány!Kívánom, hogy sok örömötök legyen benne!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a kedves szavakat, és a jó tanácsokat is a madártejhez, legközelebb ki fogom próbálni tejben kifőzve.
VálaszTörlésMadártej pundingporból? Jesszus... ez tömény igénytelenség.
VálaszTörlésÉn hab nélkül szeretem a madártejet, de még sosem csináltam! :)Csodaszép a lánykátok, gratulálok hozzá! :)
VálaszTörlésImádni való ez a kis csöppség! :o)
VálaszTörlés