2013. február 8., péntek

A kuglóf - mennyeien csokisan

Tavaly karácsonyra kaptunk egy kuglóf formát, amit egyszer sem próbáltam ki, egészen addig amíg rá nem akadtam Zsófi pihe-puha kuglófjára, na azóta rá van kattanva az egész család, holnap negyedszer fog elkészülni...:)
Múlt héten a vendégeknek is elkészítettem, és osztatlan sikert aratott. 

Aki szereti a csokisat, annak bátran ajánlom...:) A receptet megdupláztam, és egy minimális változtatást eszközöltem, de mondhatom, nagyon-nagyon finom lett így is.


Hozzávalók:

10 dkg finomliszt, 4 ek  kakaópor, 20 dkg nádcukor, 4 tojás, 4 ek tej, 25 dkg olvasztott vaj, 1 rúd  vanília magja, 5 ek baracklekvár
Öntet:1 tábla étcsokoládé, 1 dl tej
 


Elkészítés:

  A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd az olvasztott vajat kikeverjük a tojással és a tejjel és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Majd a baracklekvárt és a vanília magjait is összekeverjük a tészta masszájához. A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük, a masszát beletöltjük, majd 180 fokos előmelegített sütőbe először egy tepsit teszünk, amibe kb. 2 cm magasan vizet engedünk, majd ebbe helyezzük a formát. 1 órán keresztül sütjük. Majd ha elkészült, kiborítjuk a formából, megvárjuk míg kihűl. A csokit megolvasztjuk a tejjel, majd a kihűlt kuglófra csurgatjuk...:)


14 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki guszta és biztosan finom! Ez a formád gondolom kicsi? Bár duplájából is meglehet csinálni esetleg egy nagyobb formába!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, szerintem ez pont elegendő, én így is dupla adagot készítetettem Zsófi receptjéhez képest.

      Törlés
  2. A képek láttán ez valóban mennyei lehetett :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ez a kuglóf. Übercsokisnak és szaftosnak néz ki. Mekkora a formád?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem olyan 2.5 literes. Zsófinak 15 centis minifuglóf formája van, ahhoz a fele mennyiséget használta. Nekem így dupla adaggal sem lett tele teljesen.

      Törlés
  4. Húú, de finom lehet ennyi csokoládéval.Szeretem a kuglófot, de nagyon ritkán sütök.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még sosem készítettem, de ezt már többször, annyira finom...:)

      Törlés
  5. Amellett, hogy jó csokis, nagyon finom lehet a tésztája a baracklekvárral, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eredetiben cukorszirup szerepel, én ezt helyettesítettem lekvárral

      Törlés
  6. Nem is csodálom, hogy ennyiszer kellett már újrasütnöd! )

    VálaszTörlés
  7. Amikor a Fb-on megláttam, már akkor is csorgott utána a nyálam... Most sem jártam másképp, ahogy idejöttem a blogodra. :-))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon kelleti magát ez a csupacsoki kuglóf!

    VálaszTörlés