2013. február 16., szombat

Joghurtos fánk

Ma valami nagyon gyors ebédet szerettem volna készíteni, viszont szerettem volna kipróbálni életemben először a sáfrányt. Így valami olyan hozzávalót kerestem, amivel tökéletesen harmonizál. Mivel azt már kitaláltam, hogy csak levest és fánkot szeretnék ebédre, ezért az már biztos volt, hogy valamilyen levesben fogom alkalmazni. Aztán megszületett a döntés, és így készült a joghurtos fánk mellé sáfrányos karfiolkrémleves sárgarépával...:)
Na de ezt a receptet majd csak holnap hozom, ma kedvcsinálónak jöjjön egy finom, gyorsan elkészülő fánk.


Hozzávalók:

37,5 dkg natúr joghurt, 25 dkg liszt, 1 cs. só, 1 rúd vanília kikapart magja, 2 ek. édesítőszer, 1 tojás, 1 cs. sütőpor


Elkészítés:

A hozzávalókat jól kikeverjük, majd egy evőkanál segítségével bő közepesen forró olajban aranybarnára sütjük őket. (Pár perc alatt kisülnek, és ha nem túl forró az olaj, szépen átsül a belsejük is, és nem ég meg a külső részük)

Finom házilekvárral tálalhatjuk...:)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! A fánk is olyan hatással van rám, hogy bármikor megtudom enni egy kis finom lekvárral! Akár most is megtudnám!:-))

    VálaszTörlés
  2. A tegnap sütöttem szalagos fánkot az oviba a fiamnak:-) bármilyen ízben jöhet, mindeniket szeretjük. Szépek lettek!

    VálaszTörlés
  3. Még nem ettem joghurtos fánkot, de nagyon jól hangzik.

    VálaszTörlés
  4. Szépek lettek a fánkok!
    Sáfrány és karfiol..., nem ronthatta el, érdemes kísérletezni :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik a fánk, főleg, hogy ilyen gyorsan kész!

    VálaszTörlés
  6. Ráóhajtottam, pedig ma már nem sütöm meg!

    VálaszTörlés