2013. március 12., kedd

Az új kedvenc: Torta doboskrémmel töltve

Ez a torta kétszer is elkészült a hetekben, és szerintem lesz még folytatása, annyira finom...:)
Elsőkörben a Párom névnapjára készült a Pischinger szelet mellé, majd a hétvégén édesanyám születésnapjára is elkészült. 

Második alkalommal fondant bevonat is került rá, ami igaz kicsit még kezdetleges, de saját készítés...:)

A krém és a a fondant receptje is Kiskukta oldaláról származnak. 



A piskótát hat tojásból készítettem, a krém pedig egész adag és semmit nem változtattam rajta, ahogy a fondanton sem. Így tökéletes mindkettő.



Receptet Kiskukta oldalán megtaláljátok a fenti linkekre kattintva. A szívecskékhez Dr. Oetkeres ételfestéket használtam, és szintén ebből a márkából vannak a díszatő cukrok az 50-eshez. 

Az első próbálkozás fondant nélkül, pedig így sikerült:



Próbáljátok ki, mennyei...:)



8 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy szépek a tortáid! Nem hiába jó tanító ez a Kiskukta én is a fondant receptjét onnan tanultam. Nagyon finom lehetett a tortád!

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse anyukádat utólag is, nagyon szép és finom tortát sütöttél! :) Szép lett a fondant bevonat is! :)

    VálaszTörlés
  3. Lilla ügyes vagy, hogy ilyen szép tortát sütöttél, és a fondantod is nagyon jól sikerült! Biztos jó kislány Petra, hagy téged a konyhában is tevékenykedni.

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse Amyukádat, a torta gyönyörű lett!

    VálaszTörlés
  5. De ügyes vagy, szépek lettek a torták! Én még soha nem készítettem fondant-os tortát. Bár kacérkodtam a gondolattal.
    Isten éltesse az ünnepelteket!

    VálaszTörlés
  6. Hmmm... most ebéd után nagyon jól jönne egy szeletke... :P

    VálaszTörlés