A napokban a facebookon bukkantam erre a receptre, amit Pocak Panna készített. A Párom vitte ezt a sütit a munkahelyére, és a kérés az volt, hogy legyen valami paleo, mert így mindenki tud belőle enni...:)
Így hát jókor jött a recept, főleg, hogy én is imádom a mákot almával. Liszt nincsen benne, cukor nincsen benne, mégis mindenki megnyalja mind a tíz ujját, ha elkészíti.
Hozzávalók:
tészta: 10 dkg darált dió, 10 dkg darált mák, 1 ek. méz, 6 tojás sárgája, fél citrom leve
almás réteg: 40 dkg alma, 1 ek. méz, 1 citrom leve, kevés fahéj
habréteg: 6 tojás fehérje, 1/2 citrom leve, 1/2 ek. méz (tetszőlegesen gyümölcs), 5 dkg darált mák
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, egy kb. 20x25 cm-es tepsibe helyezzük, majd az almát lereszeljük, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat és a citromot, kicsit teflonban megdinszteljük, majd mehet a tészta rétegre, és a 151 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ez idő alatt elkészítjük a habot. A fehérjéket a citrommal kemény habbá verjük, végül beleverjük a mézet is, majd végül a mákot is. Ha letelt a 20 perc a tésztát kivesszük, és ráborítjuk a habot, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe.
A végén felezett dióval díszíthetjük. Az eredeti receptben a habrétegbe kerül még áfonya is, nálam nem volt, de szerintem még finomabb lesz tőle...:)
Mostantól igyekszem minden felkerülő étel, desszert mellé kalóriát is írni.
Nálam 24 kb. egyforma szelet lett ebből az adagból, így egy szeletre vonatkozó adatok - az általam számított értékek fognak szerpelni minden étel mellett:
1 szelet:
kb. 90 kalória
kb. 3,49 fehérje
kb. 5,04 szénhidrát
kb. 6 zsír
Azt el is hiszem hogy megnyalja az ember mind a tíz ujját, nagyon finom lehet ez a sütemény! Guszta nagyon !
VálaszTörlésNagyon guszta szeletek, finom lehet! Azt szeretném kérdezni, hogy a habba tettél-e mákot, mert olyan a színe?
VálaszTörlésSzia, igen, mindjárt javítom is a receptet, mivel a 15-ből 5 dkg a habban van...:)
TörlésNagyon guszta lett! Viszem a receptjét:))
VálaszTörlésTényleg nagyon jól néz ki. Engem is érdekelne, hogy a habban mennyi mák van.
VálaszTörlésNagyon finom, könnyed süteménynek látszik, én is megnyalnám utána mind a tíz ujjamat! :)
VálaszTörlésCsupa finom hozzávaló... Jól néz ki. :P
VálaszTörlésNagyon tetszik itt is! Muszáj is lesz elkészítenem, főleg hogy imádom a mákot és garantált lesz így az ujjnyalakodás! ;-)
VálaszTörlésDe jól néz ki! Olyan igazi ujjnyalogatós fajta:-)
VálaszTörlésKöszi mindenkinek, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. A receptet pedig javítottam, mivel kicsit elírtam a hab részét.
VálaszTörlésA sütid jól néz ki! szeretem a diósat, mákosat,almásat, biztos szeretném ezt a sütit is.
VálaszTörlésLilla, szerinted a tésztájába darált mák helyett rakhatok bele máklisztet valamint méz helyett valamilyen édesítőt? Tudom hogy finomabb vele, de most nem ehetek mézet.
VálaszTörlésSzilvi, szerintem nyugodtan, csak arra figyelj, hogy a liszt zsírtalanított, így kevesebb kell belőle.
TörlésKöszönöm szépen a gyors választ :-)
Törlés