Ilyen sem mostanában volt, sós étel a blogon...:)
Húsvétra tökéletes, és még nyugodtan elkészülhet, mert nagyon gyors hidegtálra való, és tényleg mutatós...:)
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (6 db-os), 1 cs. csirkemellsonka, 2 d. camembert karika, 1 ek. tejföl, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. mustár, 1 kk. méz
tetejére: 1 tojás, szezámmag, lenmag
Elkészítés:
2 rúd lesz belőle, így egy rúdhoz, 3 réteslapot használunk.
A tejfölt kikeverjük az olaj felével, és az adag felével megkenjük az első lapot. Majd a második laphoz a mustáros szószhoz kikeverjük a mustárt a fele olajjal, és a mézzel, majd ennek a keveréknek a felével kenjük meg a második lapot. Rárakjuk a harmadikat, és arra pedig ráreszeljük az egyik karika camembertet, majd a csirkemell sonka felével betakarjuk. Felhajtjuk a rétest, majd a tetejét a fele felvert tojással megkenjük, és magokat szórunk rá.
A másik tekerccsel ugyanígy járunk el, majd a sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez csuda-jól hangzik és néz ki, hidegtálon valóban nagyon jól nézne ki! :)
VálaszTörlésNagyon ötletes, "húsvétias" finomság lehet :) Kellemes ünnepeket kívánok nektek!
VálaszTörlésEz tényleg jól néz ki és gyorsan megvan! És biztos finom!
VálaszTörlésNagyon kellemes békés, meghitt húsvétot kívánok a kis családnak!
Nekem is kedvenceim a gyors dolgok, ez is tetszik! Boldog húsvétot!
VálaszTörlésJól hangzik, nagyon fincsi lehet és viszonylag egyszerűen el is készíthető! :) Kellemes, pihentető ünnepet Nektek! :)
VálaszTörlésEgyszerű és fincsi... :P
VálaszTörlésSzép Húsvétot kívánok Nektek! :))