Holnap lesz a Párom névnapja, és mivel vendégeink is lesznek...:) ezért kétféle sütivel is készülök. Az egyik egy doboskrémmel töltött torta, a másik pedig ez az érdekes nevű nápolyiszerű édesség, amely a Kifőztük márciusi számában jelent meg. Nagyon megtetszett, és mivel minden hozzávaló volt itthon, úgy döntöttem ő következik soron a kipróbálással. Hát igen mutatós lett...:)
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 10 dkg cukor, 17 dkg vaj, 0,75 dl tejszín, 1 csomag ostyalap, 10 dkg törökmogyoró
Elkészítés:
A krém hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd ha kihűlt habverővel habosra keverjük. Az ostyalapok tetejét a krémmel mekenjük, majd az utolsó ostyára megy szintén a krém, majd arra pedig durvára vágott pirított törökmogyoró kerül.
Az újságban a krém kicsit más arányokkal szerepel, de nekem így is tökéletes lett. Jó csokis. Köszönet a receptért. Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen finomságok vannak még az újságban, itt megnézhetitek: http://www.kifoztuk.hu/
Finom lehet!Ma egésznap ilyen jóóóó csokis édesség jár az eszemben! :-)
VálaszTörlésBoldog névnapot előre is, a süti nagyon fincsi lehet, holnapra biztosan összeérik és átpuhul! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki :) Gondolom olyan finom is, mint az összes általad készített süti amiket eddig volt szerencsém meg is kóstolni.
VálaszTörlésNagyon guszta! Olyan finomak tudnak lenni ezek a nápolyis édességek! Boldog névnapot kívánok párodnak, és puszilom kislányodat!
VálaszTörlésBoldog névnapot az ünnepeltnek! Finom lehet a csokis szeleted, régen Anyukám is többször készített hasonlót...
VálaszTörlésBoldog névnapot a férjednek! :)
VálaszTörlésFinom lehet ez a nápolyis szelet, biztosan mindenkinek fog ízleni. :)
Szép, gyors és gondolom finom is! Ügyes vagy, mi mindenre jut időd a baba mellett!
VálaszTörlésNagyon finom volt mindkettő édesség, Köszönjük.
VálaszTörlésFinom! :P
VálaszTörléskifogom probálni!Kösz
VálaszTörlés