Kicsit másként, de elkészült. Ma ez volt az ebéd.
Laktózmentes.
Hozzávalók:
6 alma, 30 dkg sütőtök, 2 nagy fej lilahagyma, 40 dkg csirkemáj, 1 dl kókusztejszín, 1 kk. dijoni mustár, 1 mk. fokhagyma granulátum, 1 kk. méz, 1csipet fahéj, 1 csipet szerecsendió, 1 mk. majoranna, 1 ek. zsír
Elkészítés:
A hagymát nyolcba vágjuk, az almát felkockázzuk. A csirkemájat forró zsírban elősütjük, majd kivesszük a zsiradékból, és helyette belehelyezzük a hagymát és az almát és megpirítjuk. Mehet hozzá a méz, kicsit karamellizáljuk, majd visszarakjuk a májat, és fűszerezzük az ételünket. A kókusztejszínt kikeverjük a mustárral és a fokhagymával, és beleöntjük az edénybe, és egyet rottyantunk rajta.
A sütőtököt felkockázzuk, majd kb. 20 perc alatt kevés zsírban megsütjük 200 fokos sütőben. Sózzuk, és a tálalás előtt a májhoz adjuk.
Forrás: Gizi receptjei
Ez aztán nagyon fincsi lehetett! Nagyon guszta! A csirkemájat szeretem, a sütőtököt is bár így együtt még nem ettem de csak jó lehet!
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Nagyon örülök, hogy tetszett az ötlet, és el is készítetted. Tetszik ez a kis változtatás a recepten, és én is megfogom így is csinálni.
VálaszTörlésKöszönöm, hogy belinkelted az oldalamat!!! Puszi
Ez aztán igazi finomság, jajj, de megkóstólnám:)
VálaszTörlésMicsoda ízkombináció! El bírnám képzelni az asztalunkon, bár a sütőtököt külön kéne tálalni, mert csak én szeretem, de én nagyon.
VálaszTörlésÉrdekes, különleges párosítás, de fincsi lehetett! Nagyon szép fotókat készítettél róla!
VálaszTörlésNagyon fincsi egytálételt készítettél, megkóstolnám én is! :)))
VálaszTörlésHmm... guszta, nagyon. :)
VálaszTörlés