Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő igazán őszi melengető leves.
Laktóz-, és gluténmentes.
Hozzávalók:
1/2 sütőtök, 2 édesburgonya, 1 sárgarépa, só, bors, római kömény, 1/2 dl kókusztjeszín, 1 l víz
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, majd vízzel együtt feltesszük főzni. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint őrölt római köménnyel fűszerezzük. Amikor a hozzávalók megfőttek botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk rajta. Pirított hagymával, és szalonnával tálaljuk.
Tipp: Egy másik verzióban alma került bele az édesburgonya helyett, és nagyon kellemes édeskés lett tőle a leves. A hagyma és szalonna helyett tökéletes választás a füstölt lazac feltétnek. Nekem így még jobban ízlett.
Gyönyörű a szane, én is nagyon szeretem:) A családom nem igazán, de kenyérben, sütikben viszont szeretik:)
VálaszTörlésCsodás a színe, egyszerűen elkészíthető, finom leveske! :) Almával is finom lehet, én a zellerkrémlevest szoktam almával készíteni, és nagyon szeretjük! :)
VálaszTörlésHankka almával minden finom :) Zellert holnap készülök főzni :)
TörlésNa látom már előttem is írták, de azért én is elmondom: mesés színe van :) Biztos finom lehet.
VálaszTörlésDe szép őszies színe van a levesnek! Csak az a kár, hogy egyedül vagyok a családban sütőtök rajongó. Nem is értem, hogy nem lehet szeretni, olyan finom!
VálaszTörlés