2013. október 6., vasárnap

Sütőtökös édesburgonya krémleves

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő igazán őszi melengető leves. 

Laktóz-, és gluténmentes.


Hozzávalók:

1/2 sütőtök, 2 édesburgonya, 1 sárgarépa, só, bors, római kömény, 1/2 dl kókusztjeszín, 1 l víz



Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, majd vízzel együtt feltesszük főzni. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint őrölt római köménnyel fűszerezzük. Amikor a hozzávalók megfőttek botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk rajta. Pirított hagymával, és szalonnával tálaljuk.

Tipp: Egy másik verzióban alma került bele az édesburgonya helyett, és nagyon kellemes édeskés lett tőle a leves. A hagyma és szalonna helyett tökéletes választás a füstölt lazac feltétnek. Nekem így még jobban ízlett. 


5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a szane, én is nagyon szeretem:) A családom nem igazán, de kenyérben, sütikben viszont szeretik:)

    VálaszTörlés
  2. Csodás a színe, egyszerűen elkészíthető, finom leveske! :) Almával is finom lehet, én a zellerkrémlevest szoktam almával készíteni, és nagyon szeretjük! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka almával minden finom :) Zellert holnap készülök főzni :)

      Törlés
  3. Na látom már előttem is írták, de azért én is elmondom: mesés színe van :) Biztos finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. De szép őszies színe van a levesnek! Csak az a kár, hogy egyedül vagyok a családban sütőtök rajongó. Nem is értem, hogy nem lehet szeretni, olyan finom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...