2013. október 7., hétfő

Sült kakascomb párolt lilakáposztával

 Életemben először készítettem kakashúst,  és megvallom, hogy egy fiatal kakas húsa igazán omlós, és finom tud lenni...:) 

Készült belőle sáfrányos húsleves, és sült combok párolt káposztával ebédre, aztán vacsorára sült máj, és másnap ebédre a melle húsából ,sé a levesből megmaradt húsból pörkölt és abból pedig hortobágyi húsos palacsinta (gesztenyelisztes palacsintába töltve)


Hozzávalók:

húshoz: 2 kakas alsó-felső comb, só, bors, paleolaj, kevés fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma (sütőzacskó)
párolt káposztához: 1 fej lilakáposzta, 1 fej hagyma, őrölt kömény, kevés folyékony édesítő, só, bors


A húshoz a combokat egy sütőzacskóba helyezzük, jól megfűszerezzük sóval, borssal, és hozzáadjuk a fokhagymát, és a cikkekre vágott vöröshagymát. Kb. 1/2 dl paleolajat, vagy olvasztott zsírt öntünk hozzá, majd kb. 1/4 dl vizet, és bezárjuk a zacskót. Egy tepsibe helyezzük, és 190 fokon 1 órán keresztül sütjük. Majd kivágjuk a zacskót, és további kb. negyed óra alatt megpirítjuk a húst.



A párolt káposztához a káposztát legyaluljuk, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk és a hagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a káposztát, minimális vízben megpároljuk, majd fűszerezzük a sóval, borssal, köménnyel. Majd ízlés szerint édesítjük. 


9 megjegyzés:

  1. Micsoda ropogós pecsenye...Kedvemre lenne!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ínycsiklandozóan néz ki. Megkordult a gyomrom, megyek keresek valamit, mert itt halok éhen, miközben a ropogósra sült combot bámulom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mária, ne haragudj, de nem tudok sosem írni a blogodra, mert valamiért nem tudok hozzászólni :(

      Törlés
  3. Nahát , ez igazán kedvemre való étek lenne ! Nagyon guszta! Ha fiatal volt a kakas akkor biztos gyenge a husija .

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta , szinte érzem az illatát:))

    VálaszTörlés
  5. Az idén a szüleim is tartottak kacsát, most a hétvégén, Szent Mihály napja után vágta le anyum az elsőt, felénk úgy tartáj, csak ekkor érdemes, jajj, olyan finom volt, következőt én is piros káposztával készítem:)
    Nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  6. Mennyi minden készíthető egy kakasból! Étvágygerjesztőek a combok, a lila káposzta is, nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  7. Ez aztán az ínycsiklandozó étel... :P

    VálaszTörlés