Végig söpört a kedvenc facebook csoportomban ez a recept, amelyet itt is köszönök Gabriellának, mert ez valami fantasztikus. Tényleg. Aztán Ágnes feltett egy olyan képet róla, aminek aztán tényleg nem tudtam ellenállni, így aztán a sok bejegyzést, tapasztalatot, képet végignézve, megszületett az én verzióm.
Eredetileg cukkinivel készült volna, de nálam éppen akkor került elő egy hatalmas főzőtök, ami a pucolásra, és reszelésre várt, így ebből készült. Nem bántam meg...:)
Hozzávalók:
15 dkg tök, 6 dkg finomra darált mandula, 4 dkg szezámliszt, 2 ek. kókuszliszt, 2 ek. szezámmag, 3 ek. napraforgómag, 2 ek. útifűmaghéj, 1 tk. szódabikarbóna, 4 tojás, 1 tk. himalája só, 1 fej hagyma
Elkészítés:
A tököt nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd ha kell kinyomkodjuk a levét. A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsíron
jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük, majd a többi hozzávalót a hagymával együtt. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tésztából kicsi - tenyérnyi - kinél mekkora, ugye :) - bagetteket formázunk, majd a tetejüket bevagdossuk késsel és 15-20 perc (nálam 20) készre sütjük.
Jól hangzik, igazi tökös recept:) Már végképp feladtam a paleo kenyerekkel való próbálkozást, de ha megkínálnál, szívesen megkóstolnám:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, szép képeket készítettél róla!
VálaszTörlésTökös kenyér? Jó ötlet! Helyes kis bagetteket sütöttél!
VálaszTörlésKöszi csajok, megmondom őszintén nekem ez most nagyon bejött :)
VálaszTörlésDe szép, s még egészséges is:)
VálaszTörlésSzia. A kérdésem az volna, hogy az evőkanál púpos, vagy csapott??? Mert tudjuk, hogy az arányok elrontásával könnyen dugába dől a fincsi bagett :)
VálaszTörlésSzia Gábor, nálam a magokból mindig az kerül bele, és annyi amennyi itthon van. A kókuszliszt csapott evőkanál :)
TörlésMúltkor nem volt itthon napraforgó és szezám, ezért két ek. lenmag, és egy kiskanál chia mag került bele. Szerintem a rendes magoknál nem igazán számít, a lisztnél annál inkább :)