Sokat gondolkodtam, hogy mégis melyik ételt, süteményt, desszertet válasszam, mert kedvemre való az volt bőven. Egy dolgot szerettem volna mindenképpen figyelembe venni, hogy ne nagyon kelljen a paleo miatt változtatni rajta, szerettem volna ténylegesen követni a receptet.
Ezért végül nem a sok finom édesség közül választottam, hanem egy nagyon meggyőző, karácsonyi hangulatú és ízvilágú csirkecombot :D
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 fej fokhagyma
2 narancs leve
3 ek. méz
só, bors
nálam került még bele: 1 csipet cayenne bors mindegyik combra, és 1 kevés koriander
Elkészítés:
A combokat fűszerezzük, majd egy hőálló tálba fektetjük őket. 1-2 tk. zsírt teszünk melléjük, meglocsoljuk a narancsok levével, mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket, majd 1 órát állni hagyjuk. Mehet be a 200 fokra előmelegített sütőbe, alufólia alatt 1 órát sütjük, majd levesszük és meglocsoljuk a szafttal a combokat, és szép pirosra sütjük őket.
A köret nálam batáta volt, amit ugyanabban a szaftban pirítottam meg a sütőben, amiben a combok sültek.
Az eredeti receptet gyönyörű képekkel itt találjátok meg: Mézes-narancsos csirkecomb
Csodás és különleges választás, de Tőled nem is vártam mást! ;-)))
VálaszTörlésKöszönöm, hogy játszottál velem :)
VálaszTörlésNagyon guszta és a batátával még finomabb lehet.
Milyen szépre sütötted a combokat! Batátát még nem ettem, érdekes narancs színe van.
VálaszTörlés