2014. január 1., szerda

Majonézes-tojásos őzgerinc

A tavalyi őzgerincem nagy sikert aratott, így úgy gondoltam elkészítem az idén is, de úgy, hogy én is tudjak belőle enni.


Az idén tejtermék mentesen készült. Házi majonézzel és zabtejszínnel. Ha valakinek nem fér bele a zabtejszín sem, természetesen működik ugyanezzel az arányokkal kókusztejszínnel is, csak annak kicsit erőteljesebb íze van, ezért több majonézt kell bele tenni hozzá.


Hozzávalók:

200 ml házi majonéz (olívaolajjal), 1 tk. dijoni mustár, 1 tk. citromlé, 1 tk. eritrit, 1 tk só, 250 ml zabtejszín/kókusztejszín, 100 ml víz, 20 gr zselatin, 1 pár virsli, 1/2 uborka, 1 kaliforniai paprika, 5 db tojás

Elkészítés:

A tartármártáshoz a majonézt a mustárral, citromlével, eritrittel, sóval, kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókusz/zabtejszínt. A virslit, az uborkát, a paprikát és a megfőzött tojásokat apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz. A zselatint a vízzel kikeverjük, felfőzzük, majd a keverékhez adjuk. Őzgerincet folpackkal kibélelünk, beleöntjük a masszát, és hűtőben dermesztjük. Ha megdermedt felszeljük. 


Minden olvasómnak nagyon boldog új évet kívánok!



7 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog új évet kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, szépen kidíszítetted!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és biztos hamar elfogyott mert finom lehetett! Boldog új évet kívánok Nektek !

    VálaszTörlés
  4. Igazán jól néz ki! Nagyon vonz engem ez a recept, már lejegyeztem valahol, de még nem készült el.
    Boldog új évet kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  5. Micsoda tarka színű bőségtál, gyönyörű! :) Boldog Új Évet Nektek is!

    VálaszTörlés
  6. Hmmm... nagyon guszta. Volt bőven finomság nálatok is. :)

    VálaszTörlés