A tavalyi őzgerincem nagy sikert aratott, így úgy gondoltam elkészítem az idén is, de úgy, hogy én is tudjak belőle enni.
A tavalyit itt találjátok: http://megfozlek.blogspot.hu/2013/01/szilveszteri-hidegtalra-valo.html
Az idén tejtermék mentesen készült. Házi majonézzel és zabtejszínnel. Ha valakinek nem fér bele a zabtejszín sem, természetesen működik ugyanezzel az arányokkal kókusztejszínnel is, csak annak kicsit erőteljesebb íze van, ezért több majonézt kell bele tenni hozzá.
Hozzávalók:
200 ml házi majonéz (olívaolajjal), 1 tk. dijoni mustár, 1 tk. citromlé, 1 tk. eritrit, 1 tk só, 250 ml zabtejszín/kókusztejszín, 100 ml víz, 20 gr zselatin, 1 pár virsli, 1/2 uborka, 1 kaliforniai paprika, 5 db tojás
Elkészítés:
A tartármártáshoz a majonézt a mustárral, citromlével, eritrittel, sóval, kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókusz/zabtejszínt. A virslit, az uborkát, a paprikát és a megfőzött tojásokat apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz. A zselatint a vízzel kikeverjük, felfőzzük, majd a keverékhez adjuk. Őzgerincet folpackkal kibélelünk, beleöntjük a masszát, és hűtőben dermesztjük. Ha megdermedt felszeljük.
Minden olvasómnak nagyon boldog új évet kívánok!
De jól néz ki:)
VálaszTörlésNagyon boldog új évet kívánok nektek! :)
VálaszTörlésNagyon guszta, szépen kidíszítetted!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és biztos hamar elfogyott mert finom lehetett! Boldog új évet kívánok Nektek !
VálaszTörlésIgazán jól néz ki! Nagyon vonz engem ez a recept, már lejegyeztem valahol, de még nem készült el.
VálaszTörlésBoldog új évet kívánok Nektek!
Micsoda tarka színű bőségtál, gyönyörű! :) Boldog Új Évet Nektek is!
VálaszTörlésHmmm... nagyon guszta. Volt bőven finomság nálatok is. :)
VálaszTörlés