2014. január 15., szerda

Sült batáta tonhallal, hagymával és házi majonézzel

Ma már nem akartam írni, de ezt mindenképpen meg kellett örökítenem, mert ilyen jót nem nagyon ettem még. 
Jó, ehhez hozzátartozik, hogy külön-külön is rajongok a hozzávalókért, de így együtt, hát igazi ízorgia. 
Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam a receptre Gabojszánál, mert ezt nem lehet kihagyni....:)

Hozzávalók (1 főre számolva):

- 1 batáta, 1/2 tonhal konzerv (saját lében), 1/2 fej lilahagyma
- majonézhez: 1 tk. mustár, 1/2 mk. só, 1 mk. citromlé, kevés édesítő, 1 tojássárgája, 1/2 dl paleolaj


Elkészítés:
A batátát félbevágjuk, majd sütőben 200 fokon légkeveréses üzemmódban (alul-felül: 180 fok) 15-20 perc alatt megsütjük. 
A feleket is félbevágjuk, majd megszórjuk a lecsepegtetett tonhallal, és megszórjuk a lilahagymával. 

A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük a mustárral, és az édesítőszerrel, valamint a sóval. Óvatosan apránként mehet bele az olaj, majd a végén kikeverjük a citromlével. 

Tálalás előtt meglocsoljuk a majonézzel az édesburgonyákat, és neki eshetünk végre :D




3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, nem csak íz, de színorgia is:-) Még sosem ettem batátát, de ha hozzájutok, jövök a receptér!

    VálaszTörlés
  2. Batátát még én sem ettem, de nagyon guszta az egész így együtt!

    VálaszTörlés
  3. Hmmm... olyan élménnyel írsz róla, hogy rögtön meg szeretné kóstolni az ember... :)

    VálaszTörlés