Ma már nem akartam írni, de ezt mindenképpen meg kellett örökítenem, mert ilyen jót nem nagyon ettem még.
Jó, ehhez hozzátartozik, hogy külön-külön is rajongok a hozzávalókért, de így együtt, hát igazi ízorgia.
Hozzávalók (1 főre számolva):
- 1 batáta, 1/2 tonhal konzerv (saját lében), 1/2 fej lilahagyma
- majonézhez: 1 tk. mustár, 1/2 mk. só, 1 mk. citromlé, kevés édesítő, 1 tojássárgája, 1/2 dl paleolaj
Elkészítés:
A batátát félbevágjuk, majd sütőben 200 fokon légkeveréses üzemmódban (alul-felül: 180 fok) 15-20 perc alatt megsütjük.
A feleket is félbevágjuk, majd megszórjuk a lecsepegtetett tonhallal, és megszórjuk a lilahagymával.
A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük a mustárral, és az édesítőszerrel, valamint a sóval. Óvatosan apránként mehet bele az olaj, majd a végén kikeverjük a citromlével.
Tálalás előtt meglocsoljuk a majonézzel az édesburgonyákat, és neki eshetünk végre :D
Forrás: Gabojsza konyhája
Nagyon jól néz ki, nem csak íz, de színorgia is:-) Még sosem ettem batátát, de ha hozzájutok, jövök a receptér!
VálaszTörlésBatátát még én sem ettem, de nagyon guszta az egész így együtt!
VálaszTörlésHmmm... olyan élménnyel írsz róla, hogy rögtön meg szeretné kóstolni az ember... :)
VálaszTörlés