2014. február 11., kedd

Sült csirkecombok vörösáfonyás szósszal és sárgarépás édesburgonyatócsnival

Végre itthon voltak a testvéremék, és nagyon jó volt a kis Tündér Lara babát is újra látni. 
Előrehozott névnapi ebédet tartottunk, sok finomsággal. 
Ez lett a kedvenc, főleg a szósz miatt :)
Volt mellette bacon szalonnába tekert szilvával, májjal és sárgarépába tekert aszalt szilvával.

Hozzávalók (4 főre):

Húshoz:12 db csirkecomb, só, bors, fokhagyma, 1 tk. méz, 1 ek. paradicsomszósz, 1 mk. mustár, 1 ek. zsír

Vörösáfonya szósz: 1 cs. aszalt vörösáfonya, 2 ek. cukormentes szilvalekvár, 1 dl vörösbor, 1/2 dl víz, 1 mk. fahéj, 1 mk. szegfűszeg, 1 ek. méz (további édesítés, ha szükséges), 1 tk. chiliszósz

Tócsnihoz: 2 édesburgonya, 4 sárgarépa, 6 tojás, 6 ek. tápiókaliszt, só, bors, 1 gerezd fokhagyma




Elkészítés:

A húsokat sütőzacskóba rakjuk, majd a fűszereket hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük a zacskóban, majd kibontva a zacskót további 10 perc alatt megpirítjuk a csirke bőrét. 

A szószhoz mindent egy edényben összekeverünk, és lassú tűzön felforraljuk, majd addig főzzük, amíg be nem sűrüsödik.

A tócsnihoz a répát, batátát megpucoljuk, lereszeljük, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és serpenyőben evőkanálnyi adagokat sütünk.






2 megjegyzés:

  1. Én is szeretném, és nem csak a vörösáfonyás szósz miatt:-)

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek Gerdivel, a hús is, a szósz is és a tócsni is nagyon finom lehetett, guszta! :)

    VálaszTörlés