Végre itthon voltak a testvéremék, és nagyon jó volt a kis Tündér Lara babát is újra látni.
Előrehozott névnapi ebédet tartottunk, sok finomsággal.
Ez lett a kedvenc, főleg a szósz miatt :)
Volt mellette bacon szalonnába tekert szilvával, májjal és sárgarépába tekert aszalt szilvával.
Hozzávalók (4 főre):
Húshoz:12 db csirkecomb, só, bors, fokhagyma, 1 tk. méz, 1 ek. paradicsomszósz, 1 mk. mustár, 1 ek. zsír
Vörösáfonya szósz: 1 cs. aszalt vörösáfonya, 2 ek. cukormentes szilvalekvár, 1 dl vörösbor, 1/2 dl víz, 1 mk. fahéj, 1 mk. szegfűszeg, 1 ek. méz (további édesítés, ha szükséges), 1 tk. chiliszósz
Tócsnihoz: 2 édesburgonya, 4 sárgarépa, 6 tojás, 6 ek. tápiókaliszt, só, bors, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húsokat sütőzacskóba rakjuk, majd a fűszereket hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük a zacskóban, majd kibontva a zacskót további 10 perc alatt megpirítjuk a csirke bőrét.
A szószhoz mindent egy edényben összekeverünk, és lassú tűzön felforraljuk, majd addig főzzük, amíg be nem sűrüsödik.
A tócsnihoz a répát, batátát megpucoljuk, lereszeljük, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és serpenyőben evőkanálnyi adagokat sütünk.
Én is szeretném, és nem csak a vörösáfonyás szósz miatt:-)
VálaszTörlésEgyetértek Gerdivel, a hús is, a szósz is és a tócsni is nagyon finom lehetett, guszta! :)
VálaszTörlés