2014. március 15., szombat

Narancsmázas csirke brokkolival, és sült édesburgonyával

Egy gyorsan elkészülő ebédre volt tegnap szükségem, mivel a többieké már kész volt, és nem akartam ebben a gyönyörű időben a konyhában tölteni a fél napot. 
Így döntöttem a csirke mellett, és a két kedvencem, az édesburgonya és a brokkoli mellett. 
Narancs maradt a múltkori smoothieból, így gondoltam tökéletes ebéd lesz a narancsos csirke :)



Hozzávalók (2 főre):

Húshoz:400 gr csirkemellfilé, só, bors, kevés citromlé
Mázhoz: 1 narancs leve, 1/2 dl víz, só, 1 tk. méz, 1 mk. tápióka keményítő
Körethez: 400 gr brokkoli, 2 nagyobb édesburgonya, só, kevés olívaolaj a sütéshez.


Elkészítés:

A csirkemellet fűszerezzük és egy tk. kókuszzsíron pirosra sütjük. 
A mázhoz a hozzávalókat egy edényben jól kikeverjük, majd sűrű mártássá összefőzzük, alacsony lángon. 
A körethez a brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd villával áttörjük. Az édesburgonyákat pedig jól megmossuk, és nagyobb gerezdekre vágjuk. Egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd megsózzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat dobtál össze magadnak, küldjed ma ebédre hozzánk! :)
    ...és milyen szép tányérban tálaltad...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet a narancsos pipihús! Guszta a körettel együtt!

    VálaszTörlés
  3. Hű de guszta! Nagyon különleges, finom ebédetek volt :-)

    VálaszTörlés