2014. május 25., vasárnap

Húskrémes palacsinta mustáros túrókrémmel

Ha az ember lánya szeret korán kelni, az azt jelenti, hogy legalább reggel 7kor kész a reggeli, ebéd és a vacsora is ;).

Ma palacsinta napot tartok.
Reggelre barackos túrókrémmel ettem (baracklekvár totuval turmixolva), majd ebédre készítettem hozzá húskrémet, és egy finom mustáros túrókrémet.

Minden tej, glutén és cukormentes.



Hozzávalók:

Palacsinta:
30 gr tápiókaliszt,
300 ml kókusztej,
3 tojás,
1 tk. kókuszzsír,

Húskrém:
8-10 ek. pörkölt,
2 tk. dijoni mustár


 
Túrókrém:
5-6 ek. totu,
2 tk. dijoni mustár,
100 gr cocomas,
1 tk. citromlé,
2 gerezd fokhagyma



Elkészítés:

A palacsintákhoz a tojásokat elkeverjük a tejjel, majd mehet bele a tápiókaliszt. A zsírt a palacsinta sütőben felforrósítjuk, majd eloszlatjuk benne teljesen. Vékony palacsintákat sütünk. Nem kell félni tőle, teljesen olyan lesz, mint ha hagyományos palacsintát sütnénk. 

A húskrémhez a pörköltet és a mustárt botmixerrel pürésítjük, majd ezt töltjük a palacsintákba.

A krémhez a hozzávalókat botmixerrel krémesre összedolgozzuk, majd tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.



1 megjegyzés:

  1. Jó napod lehetett ennyi finom palacsinta mellett :-)
    Én is szeretek korán kelni, akkor sokkal hosszabb a nap, több mindent lehet elvégezni. Nemhiába született közmondás is róla.... :-)

    VálaszTörlés