2014. június 23., hétfő

Fahéjas almafagyi

Szeretem az almát, a fahéjat és a kardamomot is. Együtt ezt a három összetevőt pedig különösen. 

Most fagyiban hangolódtak egymásra, hiszen még mára nagyon jó időt mondanak. 

Hozzávalók:

2 nagy méretű édesebb alma (nálam golden),
200 ml kókusztejszín,
1 tk. citromlé,
5 ek. eritrit, 
1 tk. őrölt fahéj,
1 késhegynyi őrölt kardamom



Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a többi hozzávalóval egy mély tálba rakjuk, és botmixerrel pürésítjük. Jól lehűtjük, majd fagyigépben kifagyasztjuk.

TIPP: Fagyigép hiányában a turmixolás után dobozoljuk, majd 4-5 alkalommal óránként átturmixoljuk, amíg ki nem fagy.




2 megjegyzés: