2014. július 16., szerda

Citromfű szörp

A kertben terem, hihetetlen mennyiségben, szóval kitaláltam, hogy miért ne hasznosíthatnánk szörp formájában.

Hozzávalók:

1 nagy csokor citromfű,
800 gr xilit,
1000 ml víz, 
3 citrom,
2 lime,
1 ek. aszkorbinsav/citromsav



Elkészítés:

A citromfüvet megmossuk, és beáztatjuk a kimért vízbe, a felszelt citrommal, és lime-mal együtt. Lehetőség szerint egy éjszakát áztatjuk, majd, leszűrjük, és a xilittel együtt felfőzzük sziruppá, majd amikor langyosra visszahült, hozzáadjuk az aszkorbinsavat (citromsavat főzés közben is rakhatjuk).

Hűtőben tároljuk. 

Fogyasztáskor szénsavas, vagy szénsavmentes vízzel, jégkockákkal higítjuk.


2 megjegyzés:

  1. Szia! Mennyi ideig kell főzni? És mennyi szörp lesz ebből a mennyiségből?

    VálaszTörlés
  2. Szia, hát kb. másfél, két liter szörp lesz belőle, nekem lett teljesen szirupszerű. Főzni addig főztem amíg felforrt, utána lekapcsoltam, és hagytam kihűlni.

    VálaszTörlés