Ezt a tortát amint megláttam Évinél a Paleországon tudtam, hogy ki fogom próbálni, mert nagyon tetszetős volt. Vendégeknek készült, és nem is teljesen úgy mint Éviéknél, mert ez nem lett paleó, szimplán csak gluténmentes.
Az Ő receptjüket itt olvashatjátok: http://www.paleorszag.hu/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=1339&Itemid=114
Az én változatom így fest:
Hozzávalók:
Tészta:
150 gr mazsola és aszalt áfonya vegyesen,
200 gr mandula,
egy csipet himalája só
Krém:
400 ml tejszín/kókusztejszín (nálam most állati eredetű 30%-os tejszín),
5 ek. eritrit,
3 tojássárgája,
5 ek. citromlé,
1 rúd vanília kikapart magjai,
3 tk. zselatin,
Elkészítés:
Az alapot már nagyon sokszor készítettem, nálam kb. ez minden nyers torta alapja. A mandulát és az aszalt gyümölcsöket beáztatom 10 percre, majd leszűröm, és leturmixolom. Hozzáadom a csipet sót, majd egy 20 cm-es tortaforma aljába nyomkodom. Berakom a mélyhűtőbe, majd elkészítem a krémet.
200 ml tejszínt, a tojássárgákat, a citromlevet és az eritritet felfőzöm lassú tűzön, amíg be nem sűrűsödik. A kikapart vanília magokat is hozzáadom, majd félrerakom kihűlni. A zselatint a 100 ml vízben felfőzzük, azt is hagyjuk hűlni. A maradék 200 ml tejszínt kemény habbá verjük, majd amikor a krém minden hozzávalója kihűlt összekeverjük, és a mélyhűtőből elővett tortalapra öntjük.
Megjegyzés: Én a krémbe nem tettem levendulát, csak dízsítésnek, aki szereti az ízét, nyugodtan tegyen a krémbe is belőle.
Ha a krém megszilárdult, már vághatjuk is ;)
Évi ezer hála a receptért!
Lilla, hát ez annyira jól néz ki! De jó lenne most egy szeletke... :P
VálaszTörlésCsodaszép, s hűsítő lehet citromosan ebben a melegben.
VálaszTörlés