Amikor a Paleokocka oldalán megláttam Zsuzsa csodás rétesét, már tudtam, hogy el fog készülni, főleg, hogy nagyon hasonlóan készül a lusta asszony réteséhez, ami nagyon finom, ízletes, szaftos sütemény.
Így kicsit ugyan más összetevőkkel, de elkészült az én változatom is.
Hozzávalók:
400 gr magozott meggy,
50 gr mandula,
35 gr dió,
50 gr kókuszliszt,
25 gr gesztenyeliszt,
100 ml kókuszolaj,
300 ml mandulatej,
3 tojás,
kevés útifűmaghéjliszt (megfelel a sima útifűmaghéj is),
5 ek. eritrit
Elkészítés:
Egy 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk, majd a mandulát, és a diót ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elvegyítjük (kivéve az útifűmaghéjlisztet).
A tepsi aljára szórjuk a lisztes keverék felét, majd erre jön a gyümölcs, amelynek tetejére szórunk kevés útifűmaghéjat/lisztet, hogy felszívja a nedvességet.
A lisztes keverék másik felét rászórjuk a gyümölcsre, majd a nedves hozzávalókat (tej, olaj, tojás) jól összekeverjük, és meglocsoljuk vele a süteményt.
10 percet állni hagyjuk, és 35-40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Kihűtve, tényleg másnap a legfinomabb ;)
TIPP: Zsuzsa egy jó tanácsot fűzött nekem a recepthez: Az olajat a végén tegyétek hozzá, és ne a tejjel elkeverve, mert úgylesz ropogós a teteje. Legközelebb így fogom csinálni én is.
Forrás: Paleokocka
Nagyon guszta és valóban egyszerű az elkészítése! Finom lehet!
VálaszTörlésCsuda guszta lett! Ki is kell használni a meggyszezont, mert nagyon finom, sokmindent lehet belőle sütni-főzni :-)
VálaszTörlésDe jó recept, máris beindította a fantáziámat:-)
VálaszTörlés