2014. szeptember 21., vasárnap

Gulyásleves

Ma végre sor kerül arra, hogy felkerüljön a múlt heti bejegyzés. Hát igen, elég sűrűek a napjaink, így most jutottam el oda, hogy leüljek és begépeljem ezt a finomságot. 
Majd ha beállnak szépen lassan a napjaink, akkor újra gyakrabban fogok jelentkezni, de most még elég új minden. 
Két és fél év után újra munkában, a pici lányunk bölcsiben, hát igen, telnek az évek, jó gyorsan...


Hozzávalók:

500 gr sertéscomb,
6 kisebb burgonya,
3-4 sárgarépa,
1-2 szál fehérrépa,
1 nagy csokor aprított petrezselyem,
1 paradicsom, 
1 paprika,
1 nagy fej hagyma,
2 tk. pirospaprika,
2 babérlevél,
8 szem egész bors,
2 tk. só,
1 ek. zsír,
víz


 

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk. Rádobáljuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, majd, ha kicsit megfonnyadtak, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a felkockázott húst. Amikor a hús kifehéredett, megfűszerezzük, hozzáadunk annyi vízet, hogy ellepje a húst. 
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, kivéve a burgonyát. Ha már a répák is majdnem elkészültek, akkor adjuk hozzá a burgonyát is. 
Annyi vízzel legyen felöntve, hogy a végén sűrű levest kapjunk, kb. 1,5-2 liter.

2 megjegyzés:

  1. De finom is tud lenni, nagyon guszta! Szóval ez a hallgatásod oka hogy ismét "munkásnő" lettél?:-)) A kicsi hogy érzi magát a bölcsiben?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, én is hasonlóan készítem :-) és pont most a hétvégén volt nálunk is :-)
    Valóban nagyon gyorsan múlnak az évek, nem is gondoltam, hogy már ilyen nagy a lányod. Mintha most adtál volna hírt róla, hogy megszületett... :-) És szereti a bölcsit?

    VálaszTörlés