2014. október 25., szombat

Mandulás, sütőtökös golyók

Tegnap sütőtök nap volt itthon. Elhatároztam délután, hogy browniet sütök az ebédről megmaradt tökből, de aztán eszembe jutott, hogy múltkor, mennyire finom volt a dióbonbon, így úgy döntöttem, hogy inkább valami hasonlót készítek belőle. 

Végtelenül egyszerű recept következik.

Hozzávalók:

200 gr sült sütőtökpüré (fűszerek: fahéj, cayenne bors, kevés só),
80 gr ToTukrém/ vagy natúr vajkrém,
1 mk. citromlé,
1 rúd vanília magja,
150 gr darált mandula

Forgatáshoz:
150 gr étcsokoládé,
1 ek. kókuszolaj



Elkészítés:

A golyó hozzávalóit kikeverjük (ha nem elég édes, egy kevés eritritet rakhattok hozzá, nekem nem kellett bele, mert kívül a csokitól elég édes lett a végén).

Egy viszonylag nehezen formálható masszát kapunk, de vizes kézzel könnyedén golyókat tudunk gyártani belőlük. 
A csokit közben felolvasszuk a kókuszolajjal együtt, s ebbe forgatjuk a diónyi golyókat. 
A tetejét darált mandulával díszítjük. 

1 megjegyzés:

  1. Jujj, mekkora ötlet! Lehet, hogy így a nagyobbikom is megenné a sütőtököt?? Egy próbát megér!! :-)

    VálaszTörlés