November első hétvégéjén két torta is készült, egy édesapámnak, egy pedig a mi kis Kincsünknek, Patríciának.
Csupacsoki volt kívül, belül. Mindenki szerette, szeressétek Ti is ;)
Hozzávalók:
Tészta:
http://megfozlek.blogspot.hu/2014/11/cappuccino-torta.html
Krém:
100 gr étcsokoládé,
250 ml tejszín (30%-os, állati),
10 gr zselatin
Külső krém:
100 gr étcsokoládé
100 ml tejszín (30%-os, állati)
Tészta:
http://megfozlek.blogspot.hu/2014/11/cappuccino-torta.html
Krém:
100 gr étcsokoládé,
250 ml tejszín (30%-os, állati),
10 gr zselatin
Külső krém:
100 gr étcsokoládé
100 ml tejszín (30%-os, állati)
Csokikorongok:
100 gr étcsokoládé,
1 tk. étkezési kakaóvaj,
1 tk. kókuszzsír,
ízlés szerint: apróra vágott aszalt gyümölcs, pirított szezámmag, aprított mandula
Elkészítés:
1.
A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, majd mielőtt még teljesen
megkeményedne hozzáadjuk a cukrot is. Ezt követően fakanállal
belekeverjük a tojássárgákat, majd a végén a sütőporral elkevert lisztet
is.
A
tortakarikát sütőpapíros tepsibe helyezzük. Beletöltjük a masszát, majd
165 fokos sütőben (légkeveréses) 40 perc alatt készre sütjük.
Oldalára állítva hagyjuk kihűlni.
2. A krém elkészítéséhez fél deci tejszínt és a csokit
felolvasztjuk gőz felett, a 2 deci tejszínt habbá verjük. Kb. 4-5 ek.
vízben foldjuk a zselatint és mikróban felmelegítjük. A habbá vert
tejszínből 2-3 kanállal hozzáadunk a zselatinhoz, hogy lehűtsük, majd az
a csokihoz öntjük, és a felvert tejszínt is óvatosan hozzáadagoljuk.
3.
Késsel kivágjuk a formából a tésztát, és ha teljesen kihűlt
kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, majd betöltjük a krémmel, végül ráhelyezzük a másik lapot is.
4. A külső bevonahoz, felverjük a tejszínt, a csokoládét pedig megolvasztjuk. Amikor a csoki kissé visszahűlt összekeverjük a tejszínnel. Ezzel vonjuk be a torta külsejét.
5. Csokikorongok: A csokoládét, a kókuszzsírt, és a kakaóvajat megolvasztjuk, majd egy sütőpapíros tepsire kanálnyi adagokat helyezünk. A tetejüket a magokkal, aszalt gyümölcsökkel díszítjük, és dermedésig hűtőbe helyezzük.
5. Díszítés: A maradék krémből díszítjük a szélét, az elkészült csokikorongokat pedig a belsejére helyezzük.
Már nagyon belejöttél a torta készítésbe:-)) Nagyon szép és igen finom lehetett! Isten éltesse a kis Patriciát, természetesen Édesapádnak is minden jót kívánok!
VálaszTörlésDe szívesen lekapnék egy olyan korongot a tetejéről.... Nagyon ügyes vagy!!! :-)
VálaszTörlésBoldog Szülinapot a kis Drágának! Azért egy tortaevő-maszatos kép jöhetett volna... :o)
VálaszTörlés