Végre egy tényleg normális, ehető kenyér, ami gluténmentes...:)
Kinézetre pedig egyenesen tökéletes. Könnyedén szelhető, nem morzsálódik.
Szafi receptjéből kiindulva készült, azonban nekem nem volt itthon nyílgyökérlisztem, ezt helyettesítettem, valamint szezámpehely helyett is zsírtalanított szezámlisztet használtam.
Hozzávalók:
200 gr blansírozott darált mandula,
50 gr tápiókaliszt,
50 gr szezámliszt,
6 ek. kókuszolaj,
40 gr kókusztej (nem tejszín!),
4 tojás,
1 tk. himalája só,
1 tk. almaecet,
1/2 tk. kenyérfűszer (ánizs, köménymag, koriander) Ötlet: Dalla cucina, per te
tetejére: magok
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixgépben összedolgozzuk, kivéve a magokat.
Egy szilikonos sütőformát (20x8 cm-es) kiolajozunk - hogy semmiképp ne ragadjon bele - majd készre sütjük.
Hőfok: 220 fok
Sütési mód: alsó-felső
Sütés ideje: 25 perc
Forrás: Éhezésmentes Karcsúság Szafival
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése