2015. január 2., péntek

Piskóta tökmagos fehércsokikrémmel töltve

Így január másodikán ezzel a szilveszteri bulira készült sütivel kívánok minden Kedves Olvasómnak nagyon boldog új évet!

Piskóta fehércsokikrémmel töltve - Zila formában
 

Hozzávalók:

Piskóta:
4 tojásos piskóta (én ezt a receptet használtam: piskóta)
/Eritrittel, és szénhidrátcsökkentett liszttel készítve!/

Krém: 
150 ml tejszín,
100 g fehércsokoládé,
150 g mascarpone
1 ek. eritrit,
1 marék tökmag (félig összetörve)



Elkészítés:


1. Piskóta:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sárgáját, és végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. 
Előmelegítjük a sütőt (alul-felül sütés esetén 180 fok) légkeveréses üzemmódben 165 fokra, a tésztát a formába (vagy simán tepsibe) rakjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba)
 
2. Krém:
A tejszínt habbá verjük, a csokit megolvasztjuk, majd a hozzávalókat elektromos habverővel kikeverjük. 
A tökmag nagy részét a krémbe keverjük. 

3. Összeállítás:
A piskótát a krémmel megtöltjük, és a maradék tökmaggal díszítjük.
 
 


1 megjegyzés: