Piskóta fehércsokikrémmel töltve - Zila formában
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojásos piskóta (én ezt a receptet használtam: piskóta)
/Eritrittel, és szénhidrátcsökkentett liszttel készítve!/
Krém:
150 ml tejszín,
100 g fehércsokoládé,
150 g mascarpone
1 ek. eritrit,
1 marék tökmag (félig összetörve)
Elkészítés:
1. Piskóta:
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel, majd
hozzáadagoljuk a sárgáját, és végül a szódabikarbónával elkevert
lisztet.
Előmelegítjük
a sütőt (alul-felül sütés esetén 180 fok) légkeveréses üzemmódben 165
fokra, a tésztát a formába (vagy simán tepsibe) rakjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük.
(Tűpróba)
2. Krém:
A tejszínt habbá verjük, a csokit megolvasztjuk, majd a hozzávalókat elektromos habverővel kikeverjük.
A tökmag nagy részét a krémbe keverjük.
3. Összeállítás:
A piskótát a krémmel megtöltjük, és a maradék tökmaggal díszítjük.
Nagyon boldog új évet kívánok! Minden jót az új esztendőben! :)
VálaszTörlés