A héten sütöttem almás pitét a Páromnak, és mivel jó sok fahéjas alma megmaradt, ezért a héten további két édesség is készült belőle.
Hozzávalók:
130 ml forró víz,
5 ek. kókuszolaj,
200 g alma,
1 tk. fahéj,
édesítő, 1/2 citrom leve
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük, majd ízlés szerint édesítjük. Megszórjuk a fahéjjal, és meglocsoljuk a citromlével, és megpároljuk az almákat.
A tésztához a hozzávalókat (liszt, víz, olaj) összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát két szilikon lap között.
akkor négyzeteket vágunk, hogy a derelye formánkra rá tudjuk helyezni, majd 1,5 teáskanálnyi almát kanalazunk a közepére, és összecsukjuk a formánkat.
A derelyéket 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Amikor megsültek por állagú xilittel megszórjuk, és a megmaradt almával tálaljuk.
A derelye formát itt tudjátok beszerezni: http://paleolitwebshop.hu/termekeink/930/31/edenyek-szilikon-formak/szilikon-formak-kiszurok/derelye-keszito-szett-2-db-os-paleo_webshop.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése