2015. november 23., hétfő

Pizza húsos raguval

  Egy újabb pizzaötlet. Én általában tartok lent ebből a raguból a fagyasztóban, és ízlés szerint tésztához, vagy így pizzára tökéletes választás, ha valamit gyorsan el akarunk készíteni.
 
Hozzávalók:

2 db tojás, 
  3 ek. víz,
 
Ragu:
 
250 g darált hús,
250 ml paradicsomszósz (natúr),
1 tk. oregano-bazsalikom,
1/2 fej hagyma aprítva,
1 mk. xilit, 
1 mk. só,
ízlés szerint bors
 
 
  
Elkészítés:
 
1. A ragut elkészítjük:  A hagymát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és kb. negyed óra alatt készre főzzük. Amikor a hús már szinte jó, akkor hozzáadjuk a paradicsomszószt, fűszerezzük, és kóstolunk. Ízlés szerint változtathatunk a fűszerek arányán. 
 
2. A tésztához a tojásokat, a vízzel, és a kókuszolajjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket is, és jól összegyúrjuk. Negyed órára hűtőbe rakjuk, majd lisztezett szilikonos sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk. 
 
3. A szószt a tésztára rakjuk, majd 220 fokos sütőben, légkeveréses üzemmódban 20 perc alatt készre sütjük.
 
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.
 
 
Autoimmun betegek a paradicsom miatt ne fogyasszák! 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése