Egy újabb pizzaötlet. Én általában tartok lent ebből a raguból a fagyasztóban, és ízlés szerint tésztához, vagy így pizzára tökéletes választás, ha valamit gyorsan el akarunk készíteni.
Hozzávalók:
2 db tojás,
3 ek. víz,
2 ek. kókuszolaj
Ragu:
250 g darált hús,
250 ml paradicsomszósz (natúr),
1 tk. oregano-bazsalikom,
1/2 fej hagyma aprítva,
1 mk. xilit,
1 mk. só,
ízlés szerint bors
Elkészítés:
1. A ragut elkészítjük: A
hagymát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és kb. negyed
óra alatt készre főzzük. Amikor a hús már szinte jó, akkor hozzáadjuk a
paradicsomszószt, fűszerezzük, és kóstolunk. Ízlés szerint
változtathatunk a fűszerek arányán.
2. A tésztához a tojásokat, a vízzel, és a kókuszolajjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket is, és jól összegyúrjuk. Negyed órára hűtőbe rakjuk, majd lisztezett szilikonos sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk.
3. A szószt a tésztára rakjuk, majd 220 fokos sütőben, légkeveréses üzemmódban 20 perc alatt készre sütjük.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan
süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek
megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes
kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a
keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.
Autoimmun betegek a paradicsom miatt ne fogyasszák!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése