A tegnapi tészta alapján készültek csokis perecek is. Nem mondom, hogy nem macerás, de olyan kis helyesek lettek, és nem utolsó sorban finomak is. Én a régebbi lisztkeverékkel dolgoztam, de akinek az új, magliszt mentes van, annak valószínű sokkal könnyebb dolga lesz a formázásnál.
Hozzávalók:
3 M-es tojás,
80 g folyékony kókuszzsír,
3 ek xilit
Bevonáshoz:
100 gr paleo csoki
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóihoz a tojást a kókuszzsírral és a xilittel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk lisztkeveréket. Fél órát hűtőben pihentetjük.
2. Kis gombócokat veszünk a tésztából és alaposan összegyúrjuk a kezünkben, hogy könnyebben kezelhető legyen.
3. Vékonyra sodorjuk őket a kezünkben, majd szilikonos sütőlapon pereceket formázunk.
4. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük légkeveréses üzemmódban.
5. A Tetejüket olvasztott csokoládéval vonjuk be.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan
süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek
megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes
kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a
keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése