Ezt a sütit hagyományos módon édesanyám minden évben elkészíti karácsonykor. Most én is megsütöttem, paleolit verzióban és hagyományosan is. Mindig nagy sikere van, próbáljátok ki.
Hozzávalók:
3 M-es tojás,
80 g folyékony kókuszzsír,
3 ek xilit
Dióhabhoz:
50 g por állagú xilit,
1 tojásfehérje,
50 g darált dió
Tetejére: szilvalekvár
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóihoz a tojást a kókuszzsírral és a xilittel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk lisztkeveréket. Fél órát hűtőben pihentetjük, közben elkészítjük a dióhabot.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porxilittel, majd a darált diót is hozzákeverjük.
3. A tésztából kisebb diónyi golyókat gyúrunk és kezünkben kissé lelapítjuk, és szilikonos sütőlapra pakoljuk őket.
4. A dióhabból minden korongra teszünk egy kis halmot, azok közepébe pedig egy-egy adag szilvalekvárt (abból a betonkemény fajtából, csak szilva, más semmi).
180 fokon légkeveréses üzemmódban 10-12 percig sütjük.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan
süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek
megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes
kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a
keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése