2015. december 13., vasárnap

Rántott palacsinta

A Párom ötlete alapján ma rántott palacsinta készült, ami hihetetlenül kiadós, és laktató. Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, de érdemes nekiállni, mert akár sütés előtti állapotban fagyasztható is, és csak elő kell venni a fagyasztóból, és pár perc alatt kész ebédünk van.

Két verzió készült, egyik paleolit, másik hagyományos. 

Hozzávalók:

Paleo Palacsinta:
3 tojás, 
3,5 dl magtej/víz,
1 mk kókuszzsír

Hagyományos palacsinta:
kb. 200 gr liszt,
2 tojás,
kb. 5 dl tej 

Töltelék:
600 g darált sertés hús,
1 tk. só,
1 ek. zsír,
1 nagy fej hagyma apróra vágva,
pirospaprika, bors,
1 ek. mustár

Panírozáshoz:
Hagyományos módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa



Elkészítés:

1. A palacsintákhoz alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, és kizsírozott palacsintasütőben kisütjük őket. Kb. 6-6 db lesz mindkét verzió. 
2. A töltelékhez a hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és alaposan megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, megsózzuk a pirospaprikával, és amikor elkészül kissé lepirítjuk, és hozzáadjuk a mustárt is. 
3. A palacsintákra 2-2 ek. húst halmozunk, majd a palacsinták szélét behajtjuk, és felgöngyöljük, és hagyományos módon bepanírozzuk őket.
4. Forró zsírban rövid idő alatt készre sütjük.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése