2016. február 26., péntek

Sütőtökös húsgolyók tzatzikivel

A mai ebéd különösen jól sikerült, igaz, hogy kb. egy órája sikerült megennem, de ezeket a golyókat javaslom mindenkinek attól függetlenül szereti-e a sütőtököt. Nagyon finom. 
Az ihletet Anita receptje adta.

Hozzávalók:

Húsgolyók:
500g sütőtök,
500 g csirkemell,
1 nagy fej lilahagyma,
2 ek. paleo morzsa (nálam Paleolit Éléskamráé),
2 tojás,
1 ek. cukormentes ketchup,
1 tk. mustár,
2 tk. só,
1 mk. pirospaprika 

Tzatziki:
1 kisebb uborka lereszelve,
2 ek. Totukrém extra (vagy tejföl-akkor viszont nem paleo),
1 csipet só,
citromlé



Elkészítés:

A csirkemellet és a lilahagymát késes aprítóban összedaráljuk. A sütőtököt lereszeljük sajtreszelőn. Mindent egy edénybe rakunk, alaposan összedolgozzuk, majd botmixerrel egyneművé dolgozzuk. Majd golyókat formázunk és zsíron kisütjük őket.
A tzatzikihez az uborkát lereszeljük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. (Én nem csepegtettem le.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése