2016. augusztus 5., péntek

Almás pite - paleo

Nagyon régen írtam már a blogra, de most szép lassan visszatérek és jönnek az újabb bejegyzések. 
Elsőként hoztam nektek egy nagyon finom almás pite receptet. 
Ha hagyományosan készítem, akkor mindig a Horváth Ilona receptes könyvből szoktam készíteni, de most paleo módon készült. Annyit azért hozzá teszek, hogy a Párom is azt mondta rá, hogy ő aztán nem gondolta volna, hogy ez nem hagyományos almás pite, ezért mindenkinek javaslom próbálja ki ;) 

Hozzávalók:

1 cs. Paleolit Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt (enyhén édes),
4 db M-es méretű tojás,
50 ml víz,
20 ml citromlé,
65 g lágy kókuszzsír

Töltelék: 

600 g alma, 
2 tk. fahéj,
2 ek. eritrit,
1 citrom leve



Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a vízzel, citromlével kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és a kókuszzsírral összedolgozzuk. 20 percet hagyjuk hűtőszekrényben pihenni, addig a tölteléket elkészítjük.  
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a fahéjjal, eritrittel, és a citrom levével megpároljuk. 

A tésztánkat ha letelt az idő, újra összegyúrjuk, majd két felé vesszük. Az egyik felét egy 25x25 cm-es tepsibe kézzel beledolgozzuk, majd megszórjuk útifűmaghéjjal, és ráborítjuk az almát. A másik lapot 25x25 cm-re nyújtjuk egy szilikonlapon, majd ráfordítjuk az almás töltelékre. A tetejét megszurkáljuk, és 40 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. 

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése