Ezt a kenyeret korábban zsemle formában már többször készítettem. Szerintem az egyik legjobb kenyérke. Szafi receptje alapján készült.
Hozzávalók:
75 g Szafi fitt Ch csökkentő liszt,
12 g bambuszrost (eredetileg bambuszrostliszt, nálam az nem volt),
12 g foszfátmentes sütőpor,
4 g só,
4 g fokhagymapor,
3 db M-es tojás,
3 db M-es tojásfehérje,
90 g víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat és a nedveseket külön összedolgozzuk, majd egybeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Kicsit pihentetjük, majd kenyeret formázunk nedves kézzel, és szilikonos sütőlapra helyezzük. A tetejét bevagdossuk, majd előmelegített sütőben légkeveréses üzemmódban 175 fokon 60 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése