2016. szeptember 25., vasárnap

Gyors kakaós csiga - kelesztés nélkül

Már többször készítettem el ezt a csigát, de normális fénykép most készült róla először. Nagyon sokan próbálták már, de aki még nem, az feltétlenül tegye meg, mert mosogatással együtt 30 perc alatt elkészül, és utána már langyosan lehet is falatozni belőle. 
Nálunk ma reggelire készült, és nem kell, hogy mondjam mindenki örült neki :)

Hozzávalók:

100 g porcukor,
250 g krémes állagú túró,
250 g liszt, 
1 tasak sütőpor,
5 ek. olaj, 
50 ml tej

Töltelék: 

3 ek. olaj, 
2 ek. cukrozatlan kakaópor,
4 ek. porcukor



 Elkészítés:

A túrót a porcukorral krémes állagúvá dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, legvégül a sütőporral elkevert lisztet is hozzászitáljuk. Összedolgozzuk a tésztát, és egy szilikonos sütőlapon kinyújtjuk téglalap alakúvá. Megkenjük az olajjal, majd a kakaóporral összedolgozott porcukorral.
Szorosan feltekerjük, és kb. 2 cm-es vastag darabokat vágunk belőle. 
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Fontos, hogy ne süssük tovább, mert könnyen kiszárad. Így egy könnyed lágy tésztájú kakaós csigát kapunk, amely másnap is pontosan ugyanolyan puha tésztájú marad, mint frissen. (Bár általában nem marad belőle.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...