2012. február 24., péntek

Az utolsó utáni pillanat és a liszt nélküli csupacsoki torta esete...:)

Hát egy újabb nap, egy újabb csokis édesség, nem is akármilyen.
A cím kissé értelmezésre szorul, de elég gyorsan meg tudom magyarázni...:-) Már jó pár hete indított 4 Gyerek egy nagyon klassz játékot, amelynek a lényegét elolvashatjátok 4 Gyerek oldalán, de annyit itt is elmondanék, hogy blogokat sorsolt egymásnak és mindenkinek a másik blogjáról kellett valami finomságot választani és elkészíteni.
Nekem Reni blogja jutott, és el is kezdtem nála körbenézni, és nagyon sok torta receptre leltem, így elég egyértelmű volt, hogy azok közül fogok választani...:) Már igazából elég régen kinéztem a kiválasztottamat, de valahogy mégis az utolsó pillanatra maradt a sütés...:) De elkészült, és mondhatom nagyon finom lett!





Remélem még nem unjátok a csokis édességeket, de nekem a gyengém, és ebben a receptben igazából az tetszett meg, hogy nem kell bele liszt. 

Majdnem paleo is, csak Flóra ajándékából is csempésztem bele egy keveset, így kicsit csaltam, de hát ki kellett próbálnom...:-)

Az eredeti recepthez képest minimális változtatásokat tettem, a fent írtak miatt...:)


Recept:


Az eredeti Reni elmondása alapján Nigellától van, de én erre nem kerestem rá, így azt írom le, amit Reninél láttam, az általam tett módosításokkal, és lehetséges paleos megoldásokkal. Ha valamit nem jól írok, kérlek jelezzétek nekem.


Hozzávalók:

25 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg növényi margarin (vagy esetleg kókuszzsír???), 6 tojás, 13 dkg xilit

Nálam került bele 1 ek. málna aroma (paleos megoldásnál málnalé), szóráshoz rózsaporcukor (paleo: xilit)




Elkészítés:

A csokoládét felolvasztjuk gőz felett, és félretesszük, hogy kissé kihüljön. 

A tojásfehérjéket 1 dkg xilittel felverjük. A tojássárgákat kikeverjük a vajjal, a maradék 3 dkg xilittel, és a málnaaromával. 

A csokoládét hozzákeverjük a tojásos masszához, majd mehet bele a fehérje is.
Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszánkat és 180 fokra előmelegített sütőben - ha lehet légkeveréses üzemmódban - 30 percig sütjük. 
Tálaláskor én rózsaporcukorral szórtam meg. 


Nekem egy szerintem kicsi volt a formám, mert nagyon megnőtt, és kirepedezett a teteje, de szerintem nagyon guszta lett...:)




Itt is köszönöm a fantasztikus játékot 4 Gyereknek, örülök, hogy még több gasztroblogot sikerült megismernem, és nagyon jó érzés ennyi jó emberrel találkozni, így virtuálisan...:)



U.i: A málna íze igazán izgalmas a csokitortában, és a rózsaporcukor is nagyon bejött...:)


14 megjegyzés:

  1. Én egykettőre eltüntetném repedésestül:-) Tényleg guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki így is! A málna aroma meg fantasztikus lehet benne ;)

    VálaszTörlés
  3. De finom lehet! Örülök, hogy bejött a málna aroma és a rózsaporcukor.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finom lett, és nagyon hasznosak amiket küldtél, köszönöm...:)

      Törlés
  4. Fantasztikus, nálunk pillanatok alatt elfogyna.

    VálaszTörlés
  5. Mindenkinek van gyengéje,pl. a csoki,de mit számít a repedés,én imádom a berepedt sütiket,különleges ízt ad a sütinek a repedés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Unni a csokis édességet?? Viccelsz? Bármikor jöhet! :)
      Szuper kis torta!

      Bocs', most csak itt tudtam hagyni megjegyzést.)

      Törlés
    2. A repedéstől tényleg van valami bája...:) A csokis süti nekem tényleg nagy gyengém...:)

      Törlés
  6. Nagyon jó válsztás volt:) Őszintén, gőzöm nincs mi az a rózsaporcukor, de a torta gyönyörű, pont a repedés adja meg a báját:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig én sem tudtam, de nagyon illet a sütihez...:)

      Törlés
  7. Nemrég én is sütöttem liszt nélküli csokitortát, de a tied sokkal jobb, szebb lett:) És a málnaaromával, rózsaporcukorral egyenesen imádnivaló!

    VálaszTörlés