A fogfájásom továbbra sem múlik, remélem, hogy jövő héten már végre végleg megszabadulok tőle, mert így elég nehezemre esik a sütés-főzés és az evés is...:(
Azt mondta az orvos, hogy nagyon szépen gyógyul ahhoz képest, hogy milyen foghúzás volt, de hát az a baj, hogy valószínű a mellette lévő fogammal is kezdeni kell majd valamit, ezért még egy körre beneveztem hozzá. Persze már jó lett volna megszabadulni a fájdalomtól, de amíg nagy a heg, addig sajna várnom kell...
Na de azért a múlt heti ételek még mindig itt vannak, és jöjjön elsőkörben a nagy kedvenc: A vadas!
Már a múltkori vadas elkészítésekor szerettem volna feltenni a blogra a receptet, de nem jött össze, mert mire fényképeztem volna, addigra nem maradt egy gramm sem belőle...:) Szóval most pótolok, bár most csak spagetti tészta készült hozzá, de szerintem az igazi vadas az zsemlegombóccal készül. Így legközelebb igyekszem hozni annak a receptjét is, mert én kimondottan rajongok érte.
Már van fent egyébként egy vadas recept a blogon, akkor nyúlhúsból készült és ugyanígy tésztával. A recept igazából most is ugyanaz, de ugye a vadasnak az íze mindig attól függ, hogy milyen húsból készül. Mi mindkettőért rajongunk, de azért így az igazi, szerintem....:)
Hozzávalók:
Kb. fél kg vad hús, 1
fej vöröshagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 2 db babérlevél, 1 dl
főzőtejszín, 4 ek. mustár, 1 citrom leve
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra
vágom és 1 ek. olajon megdinszetelem, majd hozzáadom a kockákra vágott fehér- és
sárgarépát, valamint a húst is.
Amikor a hús
kifehéredik felöntöm vízzel, úgy, hogy ellepje a húst. Borssal, sóval ízesítem
és beledobom a babérlevelet is. Fedő alatt párolni kezdem. Ha a hús megpuhult - kb. másfél óra kell neki - a zöldséget és a levet összeturmixolom, és ízesítem a citromlével, mustárral, és főzőtejszínnel, majd visszaöntöm a húshoz és hagyom újra felforrni.
És az alábbi linken pedig a vadasan elkészített nyúlhusi...:
http://megfozlek.blogspot.com/2011/11/nyul-vadasan.html
Nagyon finom lehetett, ha a múltkor olyan gyorsan elfogott!
VálaszTörlésHát igen, sajnos mindig ez a sorsa...:)
TörlésMi is nagyon szeretjük a vadast,vad híján marhahúsból készítem, szintén párolom, csak mindig kevés vizet adva hozzá, a többi stimmel :)
VálaszTörlésJobbulást kívánok, utálatos dolog a fogfájás!
Hát igen, ha nincs vad, akkor is mindig kitaláljuk miből készüljön. Nálunk mondjuk a nyúlhús szerepel a lista elején...:)
TörlésNekem is gyakran előjön a fogfájás... szóval együtt tudok érezni. Sajnos.
VálaszTörlésAzt hiszem még sosem ettem vadhúst, de már nagyon szeretnék! Spagettivel is nagyon finom lehet, hát még zsemlegombóccal:)
Hát igen zsmelegombóccal lenne az igazi...:)
TörlésÓ te szegény még mindíg szenvedsz a fogaddal? Nagyon finom lehet ez a vadas igen guszta! Lehet hogy beneveznék most hozzád ebédre!
VálaszTörlésKöszönöm, küldenék de sajnos percek alatt elfogy...:)
TörlésAz előbb elfelejtettem írni, hogy jobbulást kívánok a fogadra! Nem irigyelek, a fogfájás csúnya dolog, reméljük hamarosan kilábalsz belőle!
VálaszTörlésKöszönöm...:)
TörlésAzt hittem, most is nyuszi husiból készült... De örömmel látom, hogy ez most valami vadhús - de milyen vad? Mindegy is, biztos, hogy fincsi ez az étel, én szeretem az ilyesmit, mégis ritkán eszünk, úgyhogy jöhetne hozzánk 1-2 tányérral kóstolóba. :D Mit szólsz? :)
VálaszTörlésIgen, ez most őz husi volt.
TörlésA vadas fincsi, a fogfájás kevésbé... Mielőbbi gyógyulást!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésJobbulást:( Nagyon szeretem a vadast, anyukám is hasonlóan készíti én még sosem csináltam:) Lassan eljön az ideje:)
VálaszTörlésAkkor hajrá, imádni fogod, mert nem nehéz az élkészítés, csak türelem kell hozzá...:)
TörlésImádom és Nyammmhoy csatlakozva még én sem készítettem soha....Jobbulást, nagyon rossz lehet a fájó fog:( Egy kis pálinkás borogatást javasolok!:)
VálaszTörlésKöszönöm, jó lenne,de még csak inni sem iszom pálinkát...:)
TörlésJobbulást, a fogfájás a legrosszabb dolog:( A vadasod nagyon szuper, én is talán kétszer főztem eddig:)
VálaszTörlésNagyon szeretjük, nincs párja...:)
TörlésJobbulást! Finomat főztél!
VálaszTörlésKöszi Panna!
Törlés