Nagyon régóta nagy rajongója vagyok a keleti ételeknek, és régen minden héten előfordultam egy-egy kínai gyors kajáldában - főleg amíg Bp-en éltem. Az utóbbi időben - ez már években mérhető - itthon készítem el a kedvenceimet. Amióta paleozom, nem készült ilyesmi étel, a héten azonban nagyon megkívántam, és mivel találtam kis méretű fejes káposztát hozzá, ezért el is készült.
A napokban sok minden más is készült, majd szép lassan fel is kerülnek a blogra, íme egy kis összeállítás a szerdai napról.
Hozzávalók:
2 nagy fej lilahagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg házi szalonna, 1 kk. zsír, 1/2 fej kis méretű fejes káposzta, 1 nagy méretű sárgarépa, 3-4 db színes paprika, 10-15 szem aszalt szilva, 6 szelet sertéskaraj, 1 chili paprika - a magokat részben kiszedtem, 1 hegyes erős paprika, 1 ek. chili szósz, 4 ek. méz himalája só, bors, 1 kk. kurkuma, 1 kk. curry
Elkészítés:
A hagymákat és a szalonnát csíkokra vágjuk, és wokban zsíron megpirítjuk. A húst vékonyra csíkozzuk, majd ha megpirult a hagyma és a szalonna rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A káposztát vékonyra szeljük, a répát vékony csíkokra vágjuk, a paprikát pedig vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a húsokhoz a zöldségeket és a fűszereket, majd ha már kezd összeesni a káposzta, mehet bele az apróra vágott aszalt szilva is. Kb fél óra alatt elkészül, és már lehet is tálalni.
Nagyon guszta! Nem vagyok paleos, de ezt én is szívesen elfogadnám egy ebédre! Az más kérdés hogy férjuram mit szólna hozzá?:-))
VálaszTörlésNagyon jól hangzik:) Még szerencse, hogy van füstölt kolbász, így most még eszek egy pár falatot lefekvés előtt:)
VálaszTörlésWooo, ez csuda jó! Nyami kategória. :D
VálaszTörlés