2014. augusztus 4., hétfő

Cukkinis fasírt édesburgonyapürével

Tegnap valami gyorsan elkészülő ételre vágytam, és adott volt, hogy ismét előkerül valami tökféle, na meg a megunhatatlan fasírt. Így készült ez a finomság.

Hozzávalók:

150 gr reszelt cukkini,
150 gr darált sertés lapocka, 
1 tk. paradicsompüré,
1 tk. dijoni mustár,
1 mk. só,
kevés bors,
1 tojás.,
1 tk. útifűmaghéj

Püré:
2 nagyobb édesburgonya,
1 mk. só,
kevés kókuszzsír


Elkészítés:

A fasírthoz a hozzávalókat összedolgozzuk, majd szilikonos formákba adagolva sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. 
Az édesburgonyát megpucoljuk, feltesszük főzni, majd ha megfőtt, akkor kevés kókuszzsírral és sóval ízesítjük, és összetörjük.



1 megjegyzés:

  1. Ahogy öregszem nekem is egyre inkább oda kell figyelnem az étrendemre. Mióta rátaláltam erre a cikkre http://lakberinfo.hu/wow/gasztronomia/2014-09-02-egeszseges-nasi-currys-cukkini-chips-hazilag/rájöttem, hogy a cukkini olyan sokoldalú zöldség, hogy akár sörkorcsolyaként is funkcionálhat. Azóta nem ezek chipset és sós mogyorót.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...