Hogy miért nutellás? Talán azért, mert a mogyorótól és a csokitól pont olyan íze lesz ;)
A recept alapötletét Anitánál láttam, és nagyon megtetszett, így azóta már kétszer is elkészült, most már csak az a bajom, hogy elfogyott a mogyoró, így újabb adagot kell beszereznem amíg újra nem szeretném készíteni...
Hozzávalók:
100 gr darált törökmogyoró,
70 gr olvasztott étcsokoládé,
80 gr kókuszzsír,
20 gr vaj,
100 gr totukrém/light joghurtos vajkrém (készítettem mindkettővel, tökéletes lett így is, úgy is),
70 gr eritrit,
1 tk. vanília kivonat/ vagy 1 rúd vanília magjai
1 tk. vanília kivonat/ vagy 1 rúd vanília magjai
50 gr kókuszliszt (zsírtalanított),
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Mindent összekeverünk, rövid időre hűtőbe tesszük, majd golyókat formálunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Egy-két órát tartsuk hűtőben fogyasztás előtt, úgy lesz az igazi.
Tipp:
A kókuszliszt helyett rakhattok bele 100 gr kókuszreszeléket is, ahogyan az eredeti receptben szerepel.
Forrás: TücsökBogár
Fincsin hangzik :)
VálaszTörlés