2014. november 8., szombat

Sült csirkecombok citromos-tárkonyos sült répával

A mai nagy készülődésben valami olyan ebédet szerettem volna készíteni, amivel tényleg nem kell sokat foglalkozni. Csak összekészítem, bedobom a sütőbe, és közben tudok mást is tenni. 

A köret pedig igazán gyorsan elkészült, így azzal sem volt sok dolgom ;)

Hozzávalók:

fejenként 1 egész csirkecomb, 
himalája só,
1 ek. paradicsompüré,
1 ek. dijoni mustár, 
1 tk. méz (elhagyható)

Körethez:
fejenként 2 db nagyobb sárgarépa,
citrom leve,
tárkony



Elkészítés:

A csirkecombokat egy sütőzacskóba helyezzük, majd hozzáadjuk az összes fűszert, amivel jól bedörzsöljük a húsokat, majd 35 percig 200 fokon sütjük, végül további 15 percig zacskó nélkül szépen megpirítjuk a húsokat.

A körethez a répákat megpucoljuk, majd - ha van ilyenünk - julienne vágóval felszeljük (ha nincs, akkor karikára is vághatjuk), majd kókuszzsíron megpirítjuk, és a legvégén citromlével meglocsoljuk és tárkonnyal megszórjuk.

2 megjegyzés:

  1. Ó ez valami csodásan néz ki ! Nagyon finom lehetett! Kíváncsi lennék ennek a köretnek az ízére. Gondolom olajon vagy zsíron is piríthatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan pirítsd zsíron vagy olajon., bár ha választhatnék, én zsíron tenném a helyedben ;).

      Törlés