A fiúknál a munkahelyen, nagy tetszést arattak a Zila kockák, akárcsak a kolléganőm brownie-ja - na ezt hogyan kellene helyesen írni - így a párom itthon kérte, hogy készítsek én is valami hasonlót...:) Így tegnap délután telefont ragadtam és felhívtam a kolléganőmet és elkértem a receptet, ami alapján ő sütötte.
Majdnem teljesen követtem is a receptet, persze kisebb változtatásokat végeztem rajta, de csak amiatt, mert persze ismét nem minden volt itthon hozzá, vagy nem annyi amennyi kellett volna, vagy éppen valamiből többet olvastam el a papíromon, mint ami le volt írva, vagy kifelejtettem belőle...:) De azt kell mondjam, nagyon finom lett...:)
Egy kedves ismerősömnek pedig ígéretet tettem arra, hogy a születésnapjára kap valami finom sütit tőlem. A kérés annyi volt, hogy ne legyen cukros, mivel még diétázik...:) Amikor ma felhívtam telefonon, hogy hová vihetem neki a sütit, azt hitte viccelek, és, hogy én nem is komolyan gondoltam, hogy sütök neki valamit...:) A vélemény: Lilla, ez egyszerűen fantasztikus...
Recept:
Én csak féladagot sütöttem, ebből egy kisebb tepsinyi lett, de szerintem nyugodtan alkalmazzatok dupla mennyiségeket, mert pikk-pakk elfogy...:)
1 bögre: 2,5 dl
1 pohár: 2 dl
Tésztához:
2 tojás, 1 bögre liszt (nálam 2 dl lett...), fél bögre víz (1,5 dl lett...), 5 ek. kakaópor, 1/2 bögre xilit (vagy barna nádcukor az eredeti szerint), 1/2 pohár joghurt (kicsit több mint egy dl lett), 1 ek. szódabikarbóna, 10 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 1 citrom reszelt héja
Mázhoz:
1 cs. vaníliás cukor, 1 dl joghurt, 7,5 dkg xilit, 7,5 dkg vaj, 5 ek. kakaópor
Az eredeti recept szerint elég sok alapanyag más arányok szerint kerülne bele...:) De higgyétek el, nagyon hamar lefogyott, szóval rossz nem lehetett..:)
Elkészítés:
A tésztához a kakaót, a vajat és a vizet összeolvasztjuk egy edényben. Amíg kissé visszahül a liszthez hozzáakeverjük a szódabikarbónát, majd a cukrot és a reszelt citromhéját is. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a már kissé kihűlt kakaós masszát, jól elkeverjük, majd mehet bele a joghurt és a két tojás is. A legvégén pedig az apróra vágott étcsokoládé darabkák.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és arra öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük (ha van légkeveréses program, akkor azzal készítjük).
Amíg sül, a máz hozzávalóit összekeverjük és egy lábosban összeolvasztjuk, majd még melegen a sütink tetejére borítjuk. Majd ha már nem meleg a tepsi hűtőbe helyezzük, hogy kissé megszilárduljon rajta a máz - nem lesz kemény máz.
A kolléganőmnek itt is köszi a receptet, azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk ez a süti...:)
Recept:
Én csak féladagot sütöttem, ebből egy kisebb tepsinyi lett, de szerintem nyugodtan alkalmazzatok dupla mennyiségeket, mert pikk-pakk elfogy...:)
1 bögre: 2,5 dl
1 pohár: 2 dl
Tésztához:
2 tojás, 1 bögre liszt (nálam 2 dl lett...), fél bögre víz (1,5 dl lett...), 5 ek. kakaópor, 1/2 bögre xilit (vagy barna nádcukor az eredeti szerint), 1/2 pohár joghurt (kicsit több mint egy dl lett), 1 ek. szódabikarbóna, 10 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 1 citrom reszelt héja
Mázhoz:
1 cs. vaníliás cukor, 1 dl joghurt, 7,5 dkg xilit, 7,5 dkg vaj, 5 ek. kakaópor
Az eredeti recept szerint elég sok alapanyag más arányok szerint kerülne bele...:) De higgyétek el, nagyon hamar lefogyott, szóval rossz nem lehetett..:)
Elkészítés:
A tésztához a kakaót, a vajat és a vizet összeolvasztjuk egy edényben. Amíg kissé visszahül a liszthez hozzáakeverjük a szódabikarbónát, majd a cukrot és a reszelt citromhéját is. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a már kissé kihűlt kakaós masszát, jól elkeverjük, majd mehet bele a joghurt és a két tojás is. A legvégén pedig az apróra vágott étcsokoládé darabkák.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és arra öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük (ha van légkeveréses program, akkor azzal készítjük).
Amíg sül, a máz hozzávalóit összekeverjük és egy lábosban összeolvasztjuk, majd még melegen a sütink tetejére borítjuk. Majd ha már nem meleg a tepsi hűtőbe helyezzük, hogy kissé megszilárduljon rajta a máz - nem lesz kemény máz.
A kolléganőmnek itt is köszi a receptet, azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk ez a süti...:)
De rendes vagy!:) Biztos finom volt!
VálaszTörlésTényleg elég jól sikerült...:) És nagyon örült neki a párom és az ünnepelt is...:)
TörlésNagyon szép lett! Minden csokit, csokis sütit szeretek! Ki kellene próbálnom, brownie-t sem sütöttem még :)
VálaszTörlésPróbáld ki, nálunk igazán nyerőnek bizonyult. Igazán csokis lett...:)
TörlésJó kis recept! xilittel és diabetikus csokival cukorbetegeknek is készíthető!
VálaszTörlésIgen, és elég minimális a liszt, sőt szerintem még ennél jobban is csökkenthető....:)
TörlésNagyon guszta, nagyon csokis, és nagyon szeretem!!!:)
VálaszTörlésEzzel én is így vagyok, ezért ma is hasonló finomsággal jöttem, sőt ez még diétás is!
TörlésHogy én mióta tervezem brownie sütését! S mindig ilyenkor jut eszembe, mikor látok 1-1 ilyen remeket. Nagyon ennivaló:-)
VálaszTörlésEz a recept tényleg egyszerű és nagyszerű...:)
TörlésTényleg fantasztikusan néz ki. Az ismerősöd meg gondolom csak ámult, hogy ilyen jól meglepted :)
VálaszTörlésHát nagyon örült neki, tényleg azt gondolta, hogy viccelek...:)
TörlésHmmm, jó kis ragacsos, ahogy annak lennie kell! :-)
VálaszTörlésTényleg jó ragacsos lett...:)
TörlésIgen, jó szaftos, ilyen a jó brownie:) Magam nem vagyok a rajongója, de azért megkóstolom, ha sütök:)Nagyon elkényezteted a környezetedet, hogy mindenkinek sütsz:)
VálaszTörlésHát igen, nagyon rákaptak, de nem bánom...:)
TörlésNyam. Nagyon tetszik, hogy nyírfacukor van benne, máris felírom és Gizi kakaós csigája után ezt is felveszem a listára :)
VálaszTörlésPróbáld ki, tényleg nagyon finom...:)
TörlésCsupa csoki! Nyam-nyam... :)
TörlésHát igen...:)
Törlés