Még adós vagyok a hétvégi menüvel, de ígérem ami késik nem múlik, de a hetem megint elég kalandos, mivel ugye pénteken megyek utoljára dolgozni, aztán két és fél hónapot a tanulásnak szentelek...:)
Így eléggé elfáradok mire hazaérek, mert igyekszem mindent befejezni amit csak lehet.
Ma ebédre rántott cukkinit ettem, amit igazából a tavalyi év óta eszek meg. Előtte nálam ez az étel tabu volt, el volt raktározva a rossz, nem szeretjük polcra...:) Tavaly nyáron viszont rájöttem, hogy a friss zsenge cukkininél nincs is finomabb étel, azóta elég gyakran kerül az asztalra, bár jobbára inkább csak én kedvelem...:)
Az ebéd után eldöntöttem, hogy este is cukkini lesz, csak kicsit más köntösben...:)
Már többször készítettem cukkini rösztit, vagy cukkini fasírtot, de szerintem ez a mai lett eddig a nyerő. Töltött káposztát főztem, és hasznosítottam a húsvétról megmaradt és lefagyasztott tarja egy részét. A töltött káposzta alapja annyira ízlett, hogy egy keveset félretettem belőle, és elhatároztam, hogy most ez fog belekerülni a mai cukkinis vacsorámba. Nagyon jó döntés volt, mert nekem így még jobban ízlett, mint ahogyan korábban többször készítettem már.
Hozzávalók:
1 fél reszelt kisebb méretű cukkini, kevés liszt, 1 tojás, 1 fél fej hagyma, egy kevés füstölt tarja, só, bors, 1 kk. fokhagymakrém
Elkészítés:
A felkockázott tarját az apróra vágott hagymával összepirítjuk, majd a cukkinihez, a tojáshoz forgatjuk, és sózzuk, borsozzuk. A fokhagymakrémet is hozzákeverjük a masszához, majd annyi lisztet öntünk hozzá, amennyit felvesz. Nálam ez kb. másfél ek. volt.
Egy kanál segítségével a palacsintasütő serpenyőjébe kis halmokat rakunk, majd mindkét oldalát egy-két perc alatt megsütjük.
Metélőhagymás tejföllel tálaljuk...:)
A töltött káposztámért nagyon izgulok, mert most készül először...:) Remélem minden jól megy, és akkor holnap hozom a receptjét is...:)
Szép estét mindenkinek!
Imádom a cukkinit mindenféle formában elkészítve, és ez a füstölt tarjás valami mennyei finom lehetett.
VálaszTörlésA káposztád biztosan finomra sikerül ne aggódj, és kíváncsian várom a receptet.
Köszönöm Gizi, így tarjásan tényleg klassz...:)
TörlésNagyon finom lehetett ezektől a hozzá adott finomságoktól! Guszta! Ne izgúljál a töltött káposztát nem lehet elrontani!
VálaszTörlésKöszönöm, remélem igazad lesz...:)
TörlésNekem is nagyon bejön a cukkini fasirt. Tarjával még a párom is jobban szeretné:) Biztos nagyon finom lesz a káposztád!
VálaszTörlésHát egy próbát megér...:)
TörlésNálunk nyaranta a rántott cukkini salátával gyakran kerül asztalra, nagyon szeretjük. Fasírtot is szoktam belőle. Így tarjával feldobva különösen finom lehet, mindenképpen ki fogom próbálni!
VálaszTörlésHolnap én is rántott cukkinit készítek, nagyon megkívántam...:)
TörlésGuszta, bár nem sűrűn eszek cukkinit.:)
VálaszTörlésKöszi...:)
TörlésNagyon finom lehetett, a cukkinit mi is szeretjük, úgyhogy küldhettél volna belőle :))
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg elég jó lett, ha előbb szólsz...:)
TörlésEz fincsi lehetett. Épp van itthon cukkinim. Jó ötletet adtál :)
VálaszTörlésKöszönöm, próbáld ki!
TörlésNekem nagy kedvencem a rántott cukkini (inkább csak nyáron szoktunk rántani, amikor a kertünkben terem a cukkini). Szereti az egész család (bár a férjem és Apukám mókásan úgy szokták hívni, hogy "koshús". :D
VálaszTörlésjaj Gabi, remélem jövőre nálunk is lesz már cukkini...:)
TörlésNekem is nagy kedvencem a cukkini, príma ötlet a cukkini fasírt is. Két variációt ajánlok :)
VálaszTörléshttp://relaxotour.blogspot.com/search/label/cukkini
Megnézem, és válogatok...:)
TörlésNagyon jó kis recept, biztosan imádnám! Azt hiszem el is mentem magamnak! A töltött káposztád is nagyon jól sikerült ahogy meglestem!! Nálunk csak én szeretem, úgyhogy leginkább anyósomét eszem! :D
VálaszTörlésKöszönöm szépen Barbi...:) Én ha egyedül szeretném is csinálnék tutira jó sokszor, mert lefagyasztva is tökéletes, és imádom, egy hétig tudnám enni...:)
TörlésÉn is tudnám szeretni ;) Láttam a káposztád is elkészült ;)
VálaszTörlésIgen, és szuper lett...:)
VálaszTörlés