Nagyon szeretem, hogy a paleolit étkezésben annyit lehet kísérletezgetni. A tojásfehérje túró nagy kedvencem, és mivel a sárgáját sem kell sosem kidobnom, így ha megfelelő mennyiségű fehérje összegyűlik a fagyasztómban, mindig készítek egy adag totut, amit teljesen úgy lehet használni, mint a hagyományos tehéntúrót.
A készítését megtaláljátok nálam is, ezen a linken: http://megfozlek.blogspot.hu/2013/10/totu-paleo-turo.html
Éviék pedig nagyon szépen szemléltetve mutatják meg Nektek az alábbi linken: http://www.paleorszag.hu/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=937&Itemid=286
A tojássárgájának felhasználására pedig itt találtok egy kis útmutatót: http://megfozlek.blogspot.hu/2014/01/tejes-kave-kicsit-maskent-laktoz-es.html
Na de akkor jöjjön az a bizonyos golyó :)
Ma ebből reggeliztem 5 szemet, és megittam egy nagy bögre kókusztejes kávét, és nagyon jól esett...:)
Hozzávalók:
20 dkg totu,
1 marék fagyasztott eper,
4 tk. kókuszliszt,
1 tk. vanília kivonat (vagy fél rúd vanília magja),
3 tk. eritrit,
a forgatáshoz: kókuszreszelék
Elkészítés:
Az epret kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerrel püsrésítjük.
Hűtőben pihentetjük egy picit a masszát, és kb. fél óra múlva golyókat formázunk belőlük, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp: A nem paleozók próbálják ki túróval, és őrölt kókuszreszelékkel, mert tényleg érdemes :)
Ihlet: Szafi receptjéből indultam ki, akinek köszönet érte:Epres kókuszgolyó
Nagyon kis helyesek, micsoda életérzés lehet ilyet reggelizni a kávé mellé... <3
VálaszTörlésDe szépek!
VálaszTörlésNagyon finom lehet! :) Igaz én nem paleozom, de ez a totu nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Mindig van egy csomó fagyasztott fehérjém, biztos kifogom én is próbálni. :)
VálaszTörlés