Ez egy igazán különleges ízvilágú torta lett. Meglepő összetevőkkel. :)
A browniet igazából külön is meg lehetne sütni, de nekem volt a hűtőben egy jó nagy adag fagyaszott szilva kiengedve, így gondoltam nem lehet rossz kombináció.
A brownie receptet a napokban láttam ezen (Paleoleap) az oldalon, és nagyon megtetszett, gondoltam kipróbálom.
A torta recept pedig nálam a következő lett:
Hozzávalók:
Browniehoz:
1 kisebb cukkini héj nélkül lereszelve
1 cs. (kb 2 dl-es) mandulavaj (mandula krémesre darálva)
2 ek. méz
3 ek. kakaópor,
1 nagy méretű tojás
5 ek. almakompót leturmixolva
2 tk. vanília kivonat (vodkában érlelt vanília rudakból)
Szilvakrémhez:
kb. 500 gr szilva (ahogy kienged a hűtőben)
Elkészítés:
A brownie hozzávalóit botmixerrel pürésítjük, majd egy kizsírozott 20 cm-es kapcsos tortaformában kb. 40 perc alatt légkeveréses üzemmódban 165 fokon megsütjük. (alul-felül sütős esetén: 180 fok)
Ha a torta megsült kicsit hűlni hagyjuk. Addig a szilvát turmixoljuk, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és ráöntjük a tortára. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szépen szeletelhető finom csokis tortát fogunk kapni.
Valóban különleges összetevők, de a fotók annyira meggyőzők, nagyon finom lehetett! :)
VálaszTörlés