2014. október 8., szerda

Dió bonbon

Mondhatni, hogy teljesen olyan érzést ad amikor eszed, mintha Eszterházy bonbonokat majszolnál, de tényleg. Szuper, imádom. 

Négy hozzávalóból készült, kb. 10 perc alatt ;)

Hozzávalók:

200 gr darált dió (és egy kevés a díszítéshez),
3 ek. ToTu krém extra/ nem paleó változatban sűrű tejszínnel csinálnám/,
4 ek. darált eritrit,
1 tábla étcsokoládé,
1 ek. olvasztott kókuszzsír



Elkészítés:

A csokin és a zsíron kívül minden hozzávalót jól összedolgozunk. Diónyi golyókat készítünk belőle, majd egy sütőpapíros tepsire, vagy tálcára helyezzük őket. A csokit és a zsírt összeolvasztjuk, majd ezzel vonjuk be a kis golyókat. Végül mielőtt megdermed megszórjuk a tetejüket egy csipet darált dióval.

Vigyázat, mert nem csak a szádban olvad! Ha nem vagy elég gyors a kezedben is....:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és igen finom lehet! Már jó régen csináltam én is ilyen bonbonokat, de majd jön a karácsony csak győzzem majd gyártani:-))

    VálaszTörlés
  2. Imádom (vagyis imádnám) ezt a bonbont. :) Egyetértek Évával, karácsonyra én is legyártok majd egy-két tucatot. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...